Kék sampontól ragyoghat a legszebben a barna haj

2023. február 01.
Hallottál már a kék samponokról? Ezek a különleges készítmények speciális kék pigmentekkel segítenek igazán ragyogóvá és élettel telivé varázsolni a barna hajat.
barna-haj-kek-sampon

A kék sampon olyan speciális készítmény, amiben a kék pigmentek ellensúlyozzák a sárgás, narancsos pigmentek hatásait, hogy a barna haj ne váljon rezessé, hanem igazán selymes, krémes, mély árnyalatokban ragyogjon. Ezek a samponok természetes és festett barnáknak is segítenek, hogy hajuk csillogóbb és élettel telibb legyen, miközben kiemelik a barna legszebb árnyalatait.

Sötétebb szőkék is nyugodtan használhatják, de a barna hajjal tényleg csodát tesz: a legszebb karamelles, gesztenyeszín vagy éppen mogyoróárnyalatok érhetőek el vele. Akkor is érdemes lehet megpróbálkoznunk vele, ha azon gondolkodunk, hogy festéssel (esetleg melírral vagy balayage-zsal) dobnánk fel a frizuránkat, hiszen lehet, hogy így egy egyszerű samponnal is simán elérhetjük a kívánt gazdag árnyalatot.

Ma már több kék sampon közül is válogathatunk a piacon, de szerencsére az amerikai Marie Claire segít megtalálni a tökéleteset! Választhatjuk például a Redken Color Extend Brownlights Blue Shampoo terméket, ami kifejezetten hosszan tartó hatást ígér, vagy ott van a Matrix Total Results Brass Off Shampoo, ami nemcsak élettel teszi, de szépen ki is simítja a frizurát. A Bondi Boost Brunette Booster Shampoo vegán opció, ami táplálja és ápolja a hajat, az Eva NYC Brass to Sass Brunette Shampoo pedig extrahidratáló hatással segít.

A különböző árnyalatokhoz is megvannak a spéci samponok: a dpHUE Cool Brunette Shampoo elsősorban világosbarna hajra való, míg a L’ange Brunette Boost Blue Toning Shampoo samponját természetes barnáknak ajánlják. Ha pedig igazán jó ár-érték arányt keresünk, a Not Your Mother’s Triple Threat Brunette Blue Treatment Shampoo lesz az ideális választás.

Forrás: Marie Claire US Fotó: Getty Images