Egyre csak nő a férfiak pénisze – ez lehet az oka

2023. február 23.
Az átlagos péniszméret egyre inkább növekszik, ez azonban a tudósok szerint nem örömre, hanem inkább aggodalomra adhat okot.

Bár tudjuk, hogy nem a méret a lényeg, valószínűleg sok férfit tölt el elégedettséggel a tény, hogy az átlagos péniszméret az idő előrehaladtával egyre növekszik. Méghozzá nem is kicsit: a Stanford Egyetem kutatása szerint az elmúlt 29 évben 24 százalékkal növekedett az átlagos péniszméret – ezt 75, 1942 és 2021 között készült kutatás metaanalízisével állapították meg. Számokban mindez egészen pontosan azt jelenti, hogy közel három évtized alatt az átlagos 12,1 centiről 15,24 centire növekedett a férfiak pénisze.

Ez elsőre talán örömhírnek tűnik, de mindjárt aggasztóbbá válik, amikor megtudjuk a jelenség mögött álló okokat. A rapid péniszméret-növekedés hátterében valószínűleg több faktor is húzódik, de az egyik vezető okot egyértelműen a rovarirtó szerekben és higiéniás termékekben található kártékony kemikáliák jelentik. Ezek az életünkben egyre intenzívebben jelen lévő kémiai anyagok befolyásolják a hormonális rendszerünket, például sokak szerint szintén ezek felelnek a korábbra tolódott pubertásért.

Mivel ezek a kemikáliák a reproduktív rendszerünk működésére is hatással lehetnek, mindenképpen érdemes alaposabb kivizsgálás – és szükség esetén szigorúbb szabályozás alá vetni őket.

Forrás: EuroNews Fotó: Getty Images