Mit látsz meg először a képen? Ezt árulja el a személyiségedről!

2023. március 08.
Az egyszerű pszichológiai trükk segítségével könnyen megtudhatjuk, vajon inkább a félénkségünk dominál, vagy a magabiztos, esetleg konok énünk kerekedik felül leggyakrabban a személyiségünkön.
  • A TikTok-on osztották meg azt az optikai illúziót, melyből kiderül, vajon hogyan reagálunk a különböző élethelyzetekre.
  • A nőt vagy a kakast látjuk meg először a képen? Nem mindegy!
  • Már csak azért is érdemes jobban megnézni, mert az optikai illúzió műalkotásnak is beillik.

Az optikai illúziók sokszor nem pusztán szórakoztató fejtörők vagy agytornáztató feladványok. A pszichológia is profitál a különböző optikai illúziókból, melyeknél az számít, mit látunk meg először a képen. Bizonyos képek elárulják, mennyire könnyű minket becsapni, de vannak, amik azt segítenek feltárni, mi a legvonzóbb bennünk mások számára.

Mit látsz meg először az optikai illúzión? A női szájat vagy a kakast?

Mit látsz meg először az optikai illúzión? A női szájat vagy a kakast?

A TikTok-on megosztott optikai illúzió szintén egyfajta személyiségteszt. Attól függen, a nőt vagy a kakast látjuk-e meg először a képen, kiderül, mennyire vagyunk magabiztosak vagy éppen félénkek.

A nőt vagy a kakast látjuk meg először?

Legyünk őszinték, és válasszuk valóban azt, amit először megláttunk az optikai illúzión. A TikTok-on osztotta meg Charles Meriot azt a csodaszép képet, aminek tökéletesen megkomponált vonalai csupán az alapszíneket használják. Mit látunk meg először a képen? A kakast vagy a női szájat? 

@charlesmeriot

#greenscreen #takeaNAIRbreak #CatOnALeash #charlesmeriot #illusion

♬ As It Was – Harry Styles

Ha a kakast láttuk meg először az optikai illúzión

A személyiségünk félénk oldala kerekedik felül azokban az élethelyzetekben, mikor valakivel konfliktusba kerülünk, ha a kakast láttuk meg először a képen. 

Szeretünk a háttérben maradni. A megfelelő hangulatra és lelkiállapotra van szükségünk, hogy elviseljük a figyelmet. 

Ha a szájat láttuk meg először az optikai illúzión

Akinek a száj ötlött először a szemébe a csodaszép optikai illúzión, inkább magabiztos, erős és független személyiség. Ám ennek megvan a hátránya is.

Néha ez a nagy magabiztosság átcsap konokságba, fafejűségbe és makacsságba. Ha valami nem pontosan úgy történik, ahogy elterveztük, akár erőszakosan is hajlamosak vagyunk kikényszeríteni. 

Ha szeretnénk további tesztekkel közelebb jutni személyiségünk rejtett mélységeihez, nézzük meg azt az optikai illúziót, ami elárulja, milyen a személyiségünk alaptípusa. Vagy tárjuk fel énünk legsötétebb oldalát az optikai illúzió segítségével.

Forrás: TikTok