Zseni vagy, ha megmondod, melyik nyúlnak nincs ikertestvére a magyar fejtörőn

2023. március 29.
Újabb fantasztikus Dudás Gergely fejtörővel hangolódhatunk húsvétra. Ezúttal az a feladat, hogy rájöjjünk, melyik nyúlból van csak egy a képen. Mennyi idő alatt találjuk meg a páratlan nyuszit?
  • Dudás Gergely, alias Dudolf mindig remek fejtörőkkel, rejtett képes optikai illúziókkal dolgoztatja meg az agyunkat.
  • Ezúttal 12 pár nyuszi található az illusztrációján. Ám van közöttük egy, akinek nincs ikertestvére.
  • A legtöbb embernek legalább 15 másodpercre szüksége van, hogy megtalálja azt a nyulat, amiből csak egy van a képen.

Korábban is dolgoztathattuk már az agyunkat Dudás Gergely remek fejtörőivel. Kellett már megtalálnunk elrejtett szívet a virágos mezőn, és II. Erzsébet királynő corgijai között a toastkenyeret

Hol van az a nyuszi Dudás Gergely képrejtvényén, amelyiknek nincs párja?

Hol van az a nyuszi Dudás Gergely képrejtvényén, amelyiknek nincs párja?

Ezúttal húsvétra hangolódhatunk egy nyuszis feladvánnyal. Azt kell megtalálnunk, hogy melyik nyúl az egyetlen, amelyiknek nincsen ikertestvére a rajzon. 

Hol a páratlan nyúl az illusztráción?

Ezúttal 12 pár nyulat rajzolt a képre Dudás Gergely. Ezek mind nagyon hasonlóak, azonos a formájúak. Nincs eltérés közöttük a fülük, arcuk és hasuk alakja alapján. Viszont a foltok már máshogy helyezkednek el rajtuk. Ám mindegyiknek van párja, csupán egyikük van egyedül.

Minél tovább nézzük a fejtörőt, annál nehezebb rájönnünk a megoldásra. A figyelmünk egyre kevésbé képes különbséget tenni a nyuszik között. Nem csoda, hogy a legtöbb embernek legalább 15 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy rájöjjön a megoldásra.

Mennyi idő alatt találtuk meg a páratlan nyulat?

Annyit segítünk, hogy a fejtörő jobb oldalát kell jobban szemügyre vennünk. Próbáljunk egy-egy tulajdonság alapján kizárni nyuszikat, így egyre szűkül a kör. Ha még így sem sikerült megtalálnunk azt a nyulat a feladványon, aminek nincs párja, néhány sorral lejjebb eláruljuk a megoldást.

Addig is gyakorolhatunk hasonló feladványokkal. Próbáljuk megtalálni az egeret Dudás Gergely egy másik képrejtvényén! Vagy találjuk meg a rejtett képes feladványon, hova bújt el a méhecske.

Forrás: Dudás Gergely/Dudolf