Álmodban szeretkeztél? Ezt jelenti, hogy kivel

2023. április 16.
Álmodtál már arról, hogy szexelsz az exeddel, a munkatársaddal vagy épp a főnököddel? Nem vagy egyedül. Jó, ha tudod, melyik álom mit jelent pontosan.
Kivel szeretkezünk álmunkban?

Mit jelentek azok az álmok, amelyekben meztelen vagy? Kíváncsi vagy arra is, mit jelent álmodban olyan valakivel szexelni, akit ismersz? Az álmok tulajdonképpen segítenek megtudnunk, hogy mi is rejlik a tudatalattinkban, vagyis érdemes elgondolkodnunk rajta, hogy milyen mélyebb jelentéssel bírnak. Az exeddel álmodtál? Vagy a főnököddel? 
 A bestseller író és álomszakértő, Anna-Karin Bjorkland elárulja, hogy mit jelent, ha álmunkban szeretkezünk valakivel, akit ismerünk.

Ha egy barátoddal szexelsz:

A legtöbbünknek, akár bevalljuk, akár nem, volt már erotikus álma egy barátjával. Ne aggódj, még akkor se, ha épp párkapcsolatban élsz, ne gondold, hogy tudat alatt vonzódsz hozzá. „Ha egy barátunkkal álmodunk, az még nem feltétlenül jelenti azt, hogy szexuálisan vonzódunk is hozzá – mondja Bjorkland.  – A barátaink ugyanis érzelmileg nagyon közel állnak hozzánk, és az ilyen típusú álmok gyakran csak arra szeretnének rávilágítani, hogy meglássuk egy barátunk személyiségjegyeit, amelyeket nagyra tartunk, és magunk is szeretnénk olyanokká válni.” Ha akárhogy gondolkodsz, nem találsz a barátodban olyan tulajdonságot, amelyet tudat alatt irigyelsz, esetleg nem vesztetek össze a közelmúltban? Ilyen esetben is álmodhatunk ugyanis egy baráttal, hiszen az agyunk azt szeretné üzenni nekünk: itt az ideje, hogy békét kössünk.

Ha az exeddel szexelsz álmodban:

Már jó ideje szakítottatok, de álmodban mégis az exeddel szexelsz? Ne aggódj! Szakértőnk szerint ez még nem jelenti azt, hogy még mindig vonzódsz hozzá. „Az ilyen típusú szerelmi álmok azért történhetnek meg, mert nemrég eszünkbe jutott önmagunk egy olyan része, amelyről azt hittük, esetleg a szakítással együtt elveszett.” Gondold át, melyek azok a tulajdonságaid, amelyek hiányoznak, és amelyek a volt párod mellett jellemeztek téged. „Ha vannak közös gyermekeitek – mondja a szakértő –, egy ilyen álom azt üzenheti, hogy hasznos lenne, ha a gyerekek miatt kijönnétek egymással. De az álom jelentheti azt is, ha megoldatlan konfliktusaid voltak a volt pároddal, hogy végre megbocsátottál neki.”

Ezt jelenti, ha a munkatársaddal álmodtál

Ezt jelenti, ha a munkatársaddal álmodtál

Ha a főnököddel álmodtál:

Álmodtad már, hogy a főnököddel szexelsz? Ez az egyik leggyakoribb szexuális álom. „A szexuális álmok a legritkább esetben szólnak a szexről – magyarázza Bjorkland. – Sokkal inkább szólnak a lelki kötődésről közted és egy bizonyos személy között.” Tedd fel magadnak a kérdést: mi az, ami vonz benne? „Könnyen lehet, hogy a főnöködben saját magadat látod, vagy éppen a vezetői ambícióidról tanúskodik.”

Ha egy munkatársaddal álmodtál:

Hasonlóképpen ebben az esetben sem kell túlgondolnod a dolgot: nem biztos, hogy a való életben is vonzódsz hozzá. „A szexuális álmok kiválóan alkalmasak arra, hogy felhívják a figyelmet a belső tulajdonságainkra és a személyiségünkre – magyarázza Bjorkland. – Az álmaink abban szeretnének segíteni, hogy meglássuk, kik is vagyunk valójában, és hogy jobban kiaknázzuk a képességeinket.” Tedd fel magadnak a kérdést: ki az a munkatárs? Mit tartasz az erősségének? Van olyan tulajdonsága, amely benned is megvan? „Ha minden kérdésre őszintén válaszolsz, meg fogod találni a választ.”

Akárkivel is álmodsz, tarts szem előtt, hogy az álmok útmutatást jelenthetnek, hogy még jobban megismerd saját magad.

Fotó: Getty Images, Forrás: marieclaire.co.uk