Ezt jelenti, ha meztelen vagy álmodban

2022. május 08.
Veled is megesett már, hogy azt álmodtad, ruhátlanul jelensz meg nyilvános helyen? Akkor minden bizonnyal érdekel az is, miről árulkodik ezt álmodni – most megtudhatod!

Azt álmodni, hogy meztelen vagy mások előtt, olyannyira nem újkeletű és ritka dolog, hogy már maga Sigmund Freund is foglalkozott a jelenséggel. Az, hogy ez pontosan mit is jelent, nagyban meghatározza, hogy hogy érzed magad álmodban, amikor egyszer csak azon kapod magad, hogy ruha nélkül mentél bevásárolni, dolgozni vagy iskolába.

Alvó nő álmodik

Ha rossz érzéssel tölt el

A legtöbben álmukban is úgy érzik magukat, amikor mások előtt látják magukat ruha nélkül, mintha az a valóságban történne: ijedtséget, félelmet vagy szégyent, a minimum pedig az, hogy zavarba jönnek. Mindez arról árulkodik, hogy védtelennek, sebezhetőnek érzed magad egy folyamatban lévő életesemény kapcsán, de sokszor arra is utalhat, hogy nem érzed magad elég rátermettnek egy-egy rád bízott feladat megoldására. Ha az álmodban másoknak nem tűnik fel, hogy nincs rajta ruha, csak egyedül téged zavar a pőreség, arra figyelmeztet, hogy a félelmeid túlzottak, alaptalanul ostorozod magad negatív érzésekkel.

Ha egy cseppet sem zavar

Nem mindenki érzi magát rosszul álmában, ha meztelenül jár-kel mások előtt. Ha te is közéjük tartozol, jó hírünk van: azt jelenti, hogy nagyon is rendben van az önbizalmad, a helyeden érzed magad, és nem érdekel különösebben, mit gondolnak rólad mások. Kifejezi azt is, hogy nincs rejtegetni valód, tiszta lapokkal játszol és szívesen megnyílsz mások előtt. De szimbolizálhatja azt is, hogy torkig vagy az előítéletekkel és a mások által támasztott elvárásokkal: ha a való életben nem is, legalább álmodban fittyet hánysz ezekre, és teljes természetességgel magadat adod.

Meztelenül dolgozó nő az irodában

Ha másokat látsz meztelennek

Ha nem te tűnsz fel pőrén, hanem mást látsz ruhátlanul álmodban, szintén fontos üzenetet közvetíthet: egyrészt utalhat arra, hogy vonzalmat érzel iránta, ez pedig az álmodban is kísért, a másik, mélyebb jelentéstartalommal bíró jelentése viszont az lehet, hogy szeretnéd az illetőt közelebbről, mélyebben megismerni – nem feltétlenül szexuális érdeklődésre utal. Ha nem ismered a valóságban azt az embert, akit meztelenül látsz az álmodban, arra utalhat, hogy a szíved mélyén mindennél jobban vágysz egy őszinte, tiszta kapcsolatra, ami mentes a játszmáktól és a másik igazi énjét elfedő álarcoktól.

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?