Elmondjuk, mit jelent ez az 5 gyakori erotikus álom

2023. január 13.
Mindenkinek vannak néha erotikus álmai, gyakran olyanok is, amikből felkelve egészen zavarba jövünk. Mutatjuk, mit jelentenek ezek a jellemző nedves álmok!

1. Szex egy vadidegennel

Ebben az álomban leginkább a kockázatvállalási vágyunk jelenik meg: izgalmat, új ingereket keresünk. Lehetséges, hogy nem vagyunk megelégedve szexuális életünkkel és valami fűszerre vágyunk, de az is elképzelhető, hogy csak új irányokba szeretnénk kalandozni. A random emberrel való egyéjszakás kaland nem túl extrém, mégis szexi fantázia, azt jelezheti, hogy készen állunk rá, hogy megtegyük az első lépést a szexuális felfedezések útján.

2. Szex egyszerre több emberrel

Ha próbáltuk már a való életben is a csoportos szexet, valószínűleg semmi különöset nem jelent az álom. Ha azonban az ébrenlét alatt eszünkbe sem jutna ilyesmi, gondolkodjunk el rajta, hogy miért szivárgott fel a tudatalattinkból egy ilyen fantáziakép! Lehet, hogy el akarjuk nyomni magunkban a kalandok iránti vágyainkat, esetleg alapvetően is túlszabályozzuk viselkedésünket, és egy ilyen pikáns képpel üzen nekünk az elménk.

szex-alom-jelentes

3. Szex egy volt partnerrel

Furcsa érzés lehet felébredve visszaemlékezni az álombéli ex-szexre, talán még lelkifurdalásunk is van miatta. De ne aggódj, ez nagyon gyakori, hiszen valóban vannak emlékképeid a volt partnerrel való szexről, ez egyáltalán nem feltétlenül jelenti azt, hogy visszavágysz az előző kapcsolatodba, vagy hogy ne lennél boldog a jelenlegi pároddal.

4. Szex a főnököddel

A főnökkel vagy bármilyen más autoritást képviselő személlyel való szex az álmunkban valószínűleg inkább szól a hatalmi dinamikákról, mint a konkrét személyről. Lehet, hogy álmodban a szex révén leszel egyenlő partner azzal a személlyel, aki az életben feletted áll valamilyen hierarchiában, de az is lehet, hogy kifejezetten izgató számodra az alárendelt szerep – ez is teljesen normális.

5. Kötözős szex

Az elmúlt időszakban egyre népszerűbb a bondage, vagyis a kötözős szex, úgyhogy nem meglepő, ha az álmainkban is gyakrabban tematizálódik. Nincs semmi baj veled, a nők egyik leggyakoribb szexuális fantáziája, hogy partnerük megkötözi őket, szóval teljesen normális ilyesmit álmodni. A BDSM mozgatórugója a dominancia és az alárendelődés dinamikája, figyeld meg, hogy te melyik szerepet élvezed, mert az sokat elárulhat a személyiségedről.

Forrás: PureWow Fotó: Getty Images

Olvass tovább!