4 lépés, hogy megértsd, mit akar üzenni az agyad az álmaiddal

2023. január 01.
Az álmokról sokan azt gondolják, hogy nincs konkrét üzenetük, az egyszerűen csak összedobálja azokat az emlékeket, amiket a nap során gyűjtött. El ne hidd, hogy mindössze ennyiről van szó!

Az álomfejtésben sok más mellett az a nagyszerű, hogy óriási teret ad a kreativitásodnak, és mélyítheti az önismeretedet is. Természetesen nem akarjuk lebecsülni azokat, akik sok időt és energiát áldoznak arra, hogy nagy tudásra tegyenek szert az álomban megjelenő szimbólumokról, bizonyos szempontból azonban érthető az is, hogy a saját álmaidat csak te értheted igazán!

Körhinták a felhők felett

4 lépés, hogy megértsd, mit akar üzenni az agyad az álmaiddal

Ahhoz, hogy ez sikerüljön, csak azt kell tudnod, mire érdemes leginkább odafigyelned, azután pedig arra kell koncentrálnod, hogy kibogozd a benned kavargó érzéseket. Hiába álmodod szinte ugyanazt, mint egy másik ember, nagy valószínűséggel más-más jelentést hordoz mindkettőtök számára. Mutatjuk, hogyan fejtheted meg legkönnyebben álmaid üzenetét!

1. Összpontosíts az érzelmekre!

Amikor felidézed azt az álmot, amit szeretnél megfejteni, próbáld újraélni a benned játszódó érzéseket. Gondold végig, mikor, miért és hogyan kerítettek hatalmukba az álom közben átélt érzések, majd törekedj arra, hogy megtaláld, napközben (amikor nem alszol) mikor szoktál hasonlóképp érezni. Az álmodnak nagy valószínűséggel ahhoz a helyzethez lesz köze.

2. Figyelj oda a szereplőkre!

Azok a személyek, akikkel álmodban találkozol, mindenképpen fontosak: ismered őket a való életben is, vagy álmodban botlottál beléjük először? Az álmodban is úgy viselkednek, ahogy azt megszoktad tőlük? Milyen a köztetek lévő kapcsolat az álomban? Jó, hogy ott van veled vagy inkább nélküle lenne szebb az álmod? Vedd sorba ezeket is, és meglátod, ki fog kristályosodni, hogy mit kerestek az alvás közben látott „filmedben”.

3. Ne ragadj le egy álomnál!

A hozzáértők úgy gondolják, hogy az álomfejtésben nagy segítséget nyújthat számodra, ha nemcsak egy adott álmot próbálsz részletesen kivesézni, hanem több álmodat is górcső alá veszed. Meglepő lehet látni az összefüggéseket, amelyek felett átsiklottál volna, ha csak külön-külön vizsgáltad volna az álmaidat.

Felhő egy franciaágy felett

Ne ragadj le egy álomnál!

4. Bírj szóra másokat is!

Ha van a barátaid vagy családtagjaid között olyan, aki nyitott arra, hogy a jó és a rossz álmaitokról csevegjetek, használd ki a lehetőségeket! Könnyen lehet, hogy egy-egy kérdésedre akkor találod meg a választ, amikor azt hangosan is kimondod, de az sem kizárt, hogy ez, a szívednek kedves személy világít rá egy olyan jelentőségteljes részletre, ami a te figyelmedet elkerülte korábban.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?