Ezt jelenti, ha zuhansz álmodban

2022. június 26.
Zuhanással, repüléssel álmodni egyáltalán nem ritka dolog, azt azonban, hogy ez mit jelent, csak kevesen tudják. Előtted sem lesz többé titok!

Nagyon gyakori és egyben ijesztő dolog is zuhanással álmodni, amit többféleképp is lehet értelmezni, attól függően, hogy hogy élted át alvás közben azt, hogy repülsz vagy zuhansz. Egyáltalán nem mindegy, hogy honnan hova tartasz, hogy mit érzel és mi váltja ki az álombéli zuhanást.

Nő álmában zuhan

Ha azért zuhansz, mert megcsúszol vagy megbotlasz

Ilyenkor az álombéli zuhanást az okozza, hogy elveszíted az egyensúlyodat, ami azt is szimbolizálhatja, hogy nem ez életed legharmonikusabb időszaka – vagyis akár szó szerint is értelmezheted az egyensúlyvesztést. Sugallhatja azt is, hogy elbizonytalanodtál és tartasz a döntéseid következményeitől.

Ha azért zuhansz, mert a mélybe ugrasz

Ha ugrasz, vagy mások löknek le valahonnan, azt jelenti, hogy ideje összeszedned a bátorságodat és megtenni egy fontos lépést. Ez a valóságban nem mindig egyszerű, ez az álom azonban arra próbál emlékeztetni, hogy kockázatvállalás nélkül sikert elérni sem könnyű, a szíved mélyén pedig minden bizonnyal elérkezettnek láttad az időt arra, hogy kezedbe vedd az életed alakítását.

Ha azért zuhansz, mert kilöktek valahonnan

Elég nyomasztó álom, aminek az üzenete is jelentőségteljes: arra próbálja meg ráirányítani a figyelmedet, hogy kicsúszott a kezedből az irányítás és valaki más rendelkezik az életed alakulása felett. Cseppet sem mellékes kérdés, hogy ki taszít a mélybe: ha nem látod az illetőt, még az is lehet, hogy te nehezíted meg a saját életedet.

Ha a zuhanás boldoggá tesz

Szerencsére nem mindig jelent rossz élményt zuhanással álmodni, van, amikor kifejezetten szívderítő élmény zuhanással, repüléssel álmodni. Ha veled is ezt történt és imádtad az álombéli szárnyalást, azt jelenti, hogy végre sikerült (vagy a közeljövőben sikerülni fog) letenni egy régebb óta cipelt terhet, ami nagyon sok életterületen visszahúzott, leblokkolt. 

Nő álmában repül

Ha vízbe zuhansz

A víz az álmokban az érzelmeket, a lelket szimbolizálja, ezért a vízbe zuhanás mindenképpen arra hívja fel a figyelmedet, hogy felfokozott érzelmi állapotban vagy, ami negatív és pozitív egyaránt lehet. Ha örömmel tölt el, hogy beleveted magad a vízbe, felszabadultságot, megkönnyebbülést, boldogságot jelenthet, ha viszont rossz érzés fog el, netán fulladozni kezdesz, az mindenképp megterhelő érzelmi állapotra vagy a jövőtől való erőteljes félelemre utal.

Ha földet is érsz zuhanás után

Ez mindenképpen azt mutatja, hogy lezáródhat az életedben egy korszak, valóra válhat egy álmod, illetve hogy ideje pontot tenni egy régebb óta húzódó ügy végére. Ha megütöd magad és fájdalommal jár az érkezés, az azt mutatja, hogy több támogatásra és/vagy nagyobb magabiztosságra lenne szükséged, míg ha egyetlen hajszálad sem görbül az érkezés után, az azt mutatja, hogy jó úton jársz, jó kezekben vagy és nincs okod az aggodalomra.

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?