Teszteld az intelligenciádat: megtalálod a kígyót a zsiráfok között?

2023. április 20.
Egyszerű, mégis frappáns vizuális rejtvénnyel tesztelhetjük problémamegoldó képességünket és kognitív funkcióinkat: a trükkös képen egy rejtőzködő kígyót kell megtalálnunk egy rakás barátságos zsiráf között.

Sokan azt hiszik, hogy az intelligenciatesztek lexikális tudásunkra kérdeznek rá, valójában sokkal inkább kognitív készségeinket mérik fel. Éppen ezért hatékonyak a vizuális feladványok – mint ez a frappáns optikai IQ teszt. A bájos illusztráción egy csapat pöttyös zsiráf között kell megtalálnunk a (szintén pöttyös) rejtőzködő kígyót. A feladvány nehézsége, hogy nagyon hasonló formák között kell apró különbséget felfedezni, épp ezzel tudjuk azonban felmérni problémamegoldó képességünket, figyelmünket és észjárásunk gyorsaságát. 

Az internetezők szerint a kivételesen intelligens személyeknek mindössze 9 másodperc is elég, hogy megoldják az optikai IQ-tesztet – neked vajon sikerülni fog? Mutatjuk a képet, indulhat a keresés!

Ha nem sikerült megtalálnod a kígyót, vagy csak szeretnéd ellenőrizni a megfejtésedet, görgess lejjebb a megoldásért!

.

.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szeretnéd magad újra megmérettetni? Próbálj ki egy másik frappáns optikai IQ-tesztet, ahol egy víz alatti életképen kell megtalálni az elrejtett kincset!

Forrás: JagranJosh