Csak a zsenik találják meg a vonalak közt rejtőző vadállatot

2023. február 15.
Koncentrálj erősen, mert valószínűleg golyózni fog a szemed ettől a trükkös optikai IQ-teszttől, amin egy rejtőzködő vadállatot kell megtalálni a szemkápráztató vonalak között.

A sűrűn elhelyezett geometrikus vonalak látványa képes összezavarni a szemünket: a vonalak vibrálnak, a szemünk káprázik – ez rengeteg optikai illúzió alapja. Az alábbi képen a hipnotikus cikkcakkok között egy vadállat képe rajzolódik ki (egyelőre nem áruljuk el, milyen állaté, csak hogy tényleg ne tudd „tudatosan” keresni).

Csak az emberek nagyon kis része képes alig 15 másodperc alatt kiszúrni a geometriai minták között lapuló fenevadat, ideje tesztelni, hogy te is köztük vagy-e. Nézd meg a trükkös optikai illúziót, és indítsd az órádat!

Megvan? Vagy még mindig csak a narancsos vonalakat látod? Van egy tippünk, hogy egy kicsit könnyebb legyen: próbálj meg hunyorítani!

Így már sikerült? Ha még mindig nincs meg a fenevad, van még egy kis segítségünk számodra: a narancssárga szín mindenképpen orientálhat minket, de az is hasznos lehet, ha megpróbálunk a dzsungel királyára gondolni.

Na, most már kirajzolódott a nemes tigrisfej?

Ha más optikai illúziókat is kipróbálnál, próbáld meg mindössze 11 másodperc alatt megkeresni a rejtőzködő kutyát!

Forrás: JagranJosh