Lehetetlen megtalálni 6 másodperc alatt mind a 3 almát a képen

2023. április 18.
Dudás Gergely ismét feladta a leckét az optikai illúziójával. Szinte lehetetlen megtalálni 6 másodperc alatt a három almát a piros madarak között.
  • Dudás Gergely ismét egy remek optikai illúzióval lepte meg az internetezőket.
  • Ezúttal az a feladat, hogy megtaláljunk 3 almát a képen.
  • Csupán hat másodpercünk van, hogy rájöjjünk, hol van a három alma elrejtve a piros madarak között.

Már több alkalommal is megtornáztatta az agyunkat Dudás Gergely alias Dudolf remek optikai illúzióival és rejtett képes feladványaival. 

Dudás Gergely ismét feladta a leckét az optikai illúziójával

Dudás Gergely ismét feladta a leckét az optikai illúziójával

Ezúttal az a feladatunk, hogy rájöjjünk, hol van a piros madarak és madáretetők rengetegében három alma elrejtve. Ez azért is nehéz, mert csupán hat másodpercünk van, hogy megtaláljuk a rejtett képeket.

Merre van a három alma a képen?

Dudás Gergely illusztrációit azért is szeretjük, mert nem csak roppant aranyosak a rajzok, de mindig valami eredeti és a korábbiaktól eltérő feladatot ad nekünk. Ezúttal azt találta ki, hogy három almát kell megtalálnunk a rejtett képes feladványon

Ez azonban egyáltalán nem könnyű. A piros almákat ugyanis hasonlóan kerek és piros madarak között kellene felismernünk. Ráadásul minél gyorsabban. Nem csoda, hogy csupán az emberek 2 százalékának sikerül 6 másodperc alatt rájönni a megoldásra. 

Az agyunk ugyanis elfárad, minél tovább nézzük a képet, egyre nehezebb lesz megkülönböztetnünk a piros madarakat a piros almáktól. 

Mennyi idő alatt találtuk meg a piros almákat?

Ne adjuk fel a keresést! Adunk egy kis segítséget a megoldáshoz, ha nem megy. A háromból két alma a kép felső felében, a harmadik az alsóban bújt el. Dudás Gergely azzal is nehezítette a dolgunkat, hogy az egyik almát egy madáretető belsejébe rejtette el. Ha így sem sikerült megoldanunk a rejtett képes feladványt, néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást.

Addig is tegyük próbára magunkat Dudás Gergely korábbi feladványaival. Nézzük meg, sikerül-e mind az öt pillangót megtalálnunk a képen, vagy próbáljunk meg rájönni, hol bújt el az egér a rejtett képes feladványon.

A három világosabb rész mutatja, hol az alma Dudás Gergely illusztrációján

A három világosabb rész mutatja, hol az alma Dudás Gergely illusztrációján

Forrás: Dudás Gergely/Dudolf