Magyar pizzázó is bekerült a legjobbak közé

2023. május 05.
Európa legjobb pizzázóját talán meglepő módon Spanyolországban találjuk, de jó hír, hogy egy hazai étterem pizzája is bekerült a legfinomabbak közé.

Azt hinnénk, hogy a legjobb pizzáért Olaszországba kell mennünk, de a 50 Top Pizza friss listája szerint Spanyolországban, egészen pontosan a barcelonai Sartoria Panatieriben ehetjük a legfinomabbat Európán belül. A második helyet a koppenhágai Baest, a harmadikat pedig a londoni Kaló nyerte el, de egy magyar étterem is bekerült a krémek krémjébe.

26. helyen végzett ugyanis a budapesti Belli di Mamma étterem, amit „kortárs nápolyi” stílusú pizzái, remek kiszolgálása és jó borkínálata miatt is dicsérnek. A lista készítői szerint leginkább a névadó pizzát érdemes kipróbálni, amin pesztó, grillezett rák és articsóka a feltét, de a klasszikus Margherita és Marinara pizzákkal sem foghatunk mellé, a leírás szerint egyszerűen „elolvadnak a szájban”. 

Az étterem egyébként tavaly is felkerült a listára, de akkor még „csak” a 33. helyen, vagyis egyértelműen fejlődést mutatnak. Ha kipróbálnánk a legfinomabbnak tartott olasz pizzát Magyarországon, ITT találhatunk több információt.

Forrás: 50toppizza, Fotó: Getty Images