2 az 1-ben – Így készíts carbonárából isteni pizzát

2023. február 12.
Ezúttal egy nagyon különleges receptet hozott el nekünk a Nosalty: mutatjuk, hogyan készíts carbonara spagettiből ropogós pizzát.
Így készíts carbonárából isteni pizzát

Tészta-, Olaszország-, zsír-, sajt- és kalóriarajongó olvasók és szakácsok, ide gyertek! Flóra megint egy dili receptet alkotott, amely ötvözi a carbonara és a pizza savát és borsát, hogy egy ételként prezentálhassa magát előttünk. Spagetti pizzaalapon, megúszósan, csak itt és csak most.

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 300 fokra. Vágjuk csíkokra a szalonnát, és serpenyőben, olívaolajon süssük ropogósra. Pirítás közben dobjunk hozzá egy zúzott fokhagymát az íze és illata végett. Miután elkészült, tegyük félre a kisült zsírjával együtt.

Így készíts carbonárából isteni pizzát

Így készíts carbonarából isteni pizzát

Ezután vágjuk kockákra a mozzarellát, és reszeljük le a parmezánt, vagy vegyünk eleve reszeltet. Tegyük egy tálba a tojássárgájákat és az egy egész tojást. Jól habosítsuk fel őket, és adjunk hozzá frissen őrölt borsot és a reszelt sajtot. Adjuk hozzá a szalonnás-olajos zsírt, ez segít emulgeálni az egészet.

Annyi sajtot adjuk hozzá, amíg a keverék sűrű és krémes lesz.

A kész pizzatésztát terítsük ki, öntsünk olívaolajat a szélekre és a közepére, majd szórjunk rá kevés parmezánt és mozzarellát. Helyezzük előmelegített forró tepsire, és mehet a sütőbe 1-2 percre, hogy enyhén megsüljön alul-felül. Ez azért kell, hogy a szósztól ne ázzon el a tészta.

Annyi sajtot adjuk hozzá, amíg a keverék sűrű és krémes lesz.

Annyi sajtot adjuk hozzá, amíg a keverék sűrű és krémes lesz

Miután a pizza részben megsült, vegyük ki, és kenjük meg a tojáskeverékes carbonara-szósszal. Szórjuk meg még egyszer bőségesen mozzarellával és parmezánnal, majd tegyük vissza a sütőbe. Addig süssük, amíg a héja kissé megpirul, és a sajt megolvad. (2-3 perc)

A pontos hozzávalókért kattints a Nosalty oldalára!

nosalty-uj-logo