5 Valentin-napi étel, amit te is könnyen elkészíthetsz szíved szerelmének

2023. február 11.
A Valentin-napi ünneplés szerves része a sok finomság. Ezekkel úgy mutathatjuk ki igazán a szeretetünket, ha magunk készítjük el akár a szív alakú süteményeket vagy éppen pizzát.
  • A régi, bevált linzerreceptünket is elkészíthetjük úgy, hogy tökéletes Valentin-napi meglepetés lesz belőle.
  • Ha a szerelmünk nem édesszájú, szív alakú pizzával is meglephetjük.
  • De ha igazi amerikai Valentin-napi desszertet szeretnénk, még van időnk belevágni a 100 órás brownie elkészítésébe is.

Ha Valentin-napon valami izgalmasabbal és személyre szólóbb ajándékkal szeretnénk meglepni szeretteinket, mint egy doboz bonbon, készítsük el saját kezűleg a finomságokat. Mutatunk öt nagyon finom és nagyon romantikus ételt, melyekkel akár egy komplett vacsorát is összeállíthatunk Valentin-napra.

Szív alakú linzer

Tökéletes Valentin-napi édesség lehet a szív alakú linzer

Tökéletes Valentin-napi édesség lehet a szív alakú linzer

Nem igaz, hogy a linzert csak karácsonykor ehetünk. Ha eper- vagy málnalekvárral készítjük, és a közepére a szokásos kör helyett apró szívecskét szaggatunk, tökéletes Valentin-napi süteményt készíthetünk linzerből. Már csak egy jó kávé vagy tea hiányzik mellé. A linzer alapreceptjét itt találjuk, de a vegán linzertésztára is mutatunk egy tuti receptet.

Valentin-napi pizza

Formázzuk szív alakúra a pizzát Valentin-napon

Formázzuk szív alakúra a pizzát Valentin-napon

Ha van egy jól bevált pizzareceptünk, Valentin-nap alkalmából akár szív alakúra is formázhatjuk a tésztát. Ehhez nem feltétlenül kell beszereznünk külön szív alakú sütőformát. Egyszerűen a sütőlapra is nyújthatjuk a tésztát. 

Szenvedélyes vérvörös torta

A red velvet torta klasszikus Valentin-napi édesség

A red velvet torta klasszikus Valentin-napi édesség

A vörös bársony torta igazi Valentin-napi sütemény Amerikában. Magyarországon is egyre népszerűbb. Elkészítése egyáltalán nem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik. A végeredmény pedig roppant mutatós. 

A 100 órás brownie

A 100 órás brownie tényleg kifejezi a törődést Valentin-napkor

A 100 órás brownie tényleg kifejezi a törődést Valentin-napkor

Híres-hírhedt Valentin-napi sütemény a 100 órás brownie. Tényleg ilyen sokáig tart elkészíteni, viszont a végeredmény mámorítóan finom. Szerencsére az elkészítési időnek csak elenyésző részét teszi ki, amíg tényleg foglalkoznunk kell a tésztával. A többi már a sütő és a hűtőszekrény feladata. Nekünk csak megennünk kell a szerelmünkkel. 

Kacsaszív leves

A kacsaszív leves biztosan elvezet a kiszemelt ember szívéhez Valentin-napkor

A kacsaszív leves biztosan elvezet a kiszemelt ember szívéhez Valentin-napkor

Ha a szívet ezúttal valóban szó szerint értelmezzük, és nem a formára megyünk, főzzünk kacsaszív levest is szívünk szerelmének. A szív, zúza és máj rengeteget hozzáad a leves ízéhez. Egy finom sütemény előtt garantáltan elkápráztatjuk egy ilyen Valentin-napi fogással, akit szeretnénk.

Fotó: Canva