Kvíz: melyik színtípusba tartozol? Találd meg a saját színpalettádat tesztünkkel!

2023. május 29.
Biztonsági játékosok vagyunk, általában csak fekete vagy semleges színű ruhákat választunk? Viszont szeretnénk végre feldobni az öltözködésünket némi színnel? Kvízünk segítségével megtudhatjuk, melyik évszak szerinti színtípusba tartozunk, és milyen árnyalatokkal érdemes felfrissítenünk gardróbunk tartalmát!
Kvíz: melyik színtípusba tartozol?
  • A kvízből kiderül, milyen árnyalatok passzolnak a legjobban hozzánk, legyünk eperszőkék hamvas bőrrel, vagy éppen olívbarna bőrűek sötét hajjal, vagy éppen tüzes, természetes vörös hajúak szeplős bőrrel. 
  • Ha az évszak szerinti színtípusunknak megfelelő árnyalatú ruhákat és kiegészítőket viseljük, az kiemeli a természetes ragyogásunkat.
  • Nem kell hozzá saját stylist, hogy megtaláljuk azokat a darabokat, amik a mi színtípusunkhoz passzolnak!

Egyszerűen nem értjük, miért tűnünk szürkének, észrevehetetlennek? Miért kérdezi mindenki aggódva, betegek vagyunk vagy nagyon fáradtak? Könnyen lehet, hogy a nem megfelelő színű ruhák teszik olyan sápadttá, fakóvá a bőrünket. Szerencsére a problémát könnyű orvosolni, és még saját stylist sem kell hozzá.

Ugyanis ha az évszak szerinti színtípusunknak megfelelő ruhákból válogatunk, az kiemeli a ragyogásunkat. Elég csupán a fő irányelveket betartanunk. És ami a legjobb: minden színnek megvan az adott évszakhoz passzoló tónusa.

A fehérpapír-teszt és az évszak szerinti színtípus

A fehér papír segít, hogy az évszak szerinti színtípus meghatározásához pontosabban lássuk a bőrünk természetes tónusát

A fehér papír segít, hogy az évszak szerinti színtípus meghatározásához pontosabban lássuk a bőrünk természetes tónusát

Mielőtt kitöltenénk a kvízt, érdemes elvégezni a fehérpapír-tesztet. Ez segíthet, hogy válaszolni tudjunk a bőrtónusunkkal kapcsolatos kérdésekre. Ennek nagy szerepe van ugyanis az évszak szerinti színtípus meghatározásában.

Legyen tiszta az arcunk, ne legyen rajta sem smink, sem krém. Arcmosás után várjunk legalább 15 percet, hogy elmúljon a bőrpír. Ezután természetes fénynél tartsunk egy fehér papírt az arcunkhoz. 

Milyennek látjuk az arcunkat mellette? Zöldes, világosbarna, arany, esetleg sárgás tónusú? Akkor a meleg színtípusba tartozunk. Rózsaszínes, rózsás vagy kékes? A hideg színtípus a miénk! Ha az arcunkat szürkésnek vagy fakónak látjuk, semleges tónusú.

Indulhat a kvíz?

Ha megfigyeltük, milyen alaptónusú a bőrünk, már pontosabban meghatározhatjuk azt is, melyik évszak szerinti színtípusba tartozunk. Válaszoljunk őszintén a kvíz kérdéseire, hogy minél jobb és pontosabb eredményt kapjunk!

Ékszerek és színek, amiket mindenki viselhet színtípustól függetlenül

Ha a kvízzel sikeresen meghatároztuk az évszak szerinti színtípusunkat, érdemes azt is átvennünk, mi a helyzet a ruhákon túl az ékszerekkel. Jó tudni, hogy az ezüst, fehérarany és platina például a hidegebb tónusú bőrhöz passzol igazán, a tél és tavasz színtípusba tartozó embereken mutat jól. Míg a melegebb tónusú bőrt az arany emeli ki igazán.

Szerencsére vannak azért olyan színek is, amik mindenkin jól mutatnak színtípustól függetlenül. Ezek a következők:

  • tiszta fehér
  • világos púderrózsaszín
  • türkiz
  • padlizsánlila

Fotó: Unsplash