Zseni vagy? Találd meg 9 másodperc alatt az egeret az optikai illúzión!

2023. január 24.
Első ránézésre könnyűnek tűnhet a feladvány. Hiszen ki ne tudna megkülönböztetni egy macskát egy egértől?! Ám ezt az optikai illúziót megnézve biztosan elbizonytalanodunk.
  • Bár könnyűnek látszik, mégis nehéz megtalálni az egeret a macskák között.
  • Az élénkzöld háttér és a fekete sziluettek miatt gyorsan lankad az agyunk figyelme.
  • Csak az emberek 2 százalékának sikerül 9 másodpercen belül megtalálni, hol rejtőzik az egér.

Vannak kedvenc macskás optikai illúzióink. Különösen izgalmas feladvány például, amikor azt kell megállapítanunk, felfelé vagy lefelé megy-e a lépcsőn a macska. De a rejtőzködő macskák megtalálása is remek kihívás az agynak. Ezen az optikai illúzión kicsit más a feladat. A macskák között kell megtalálnunk az egeret. 

Nehéz megtalálni az egeret a macskák között a zöld háttéren

Nehéz megtalálni az egeret a macskák között a zöld háttéren

Bár azt gondolnánk, ez könnyű, hiszen egy egeret bárki meg tud különböztetni egy macskától. A feladat mégsem olyan egyszerű, ahogy a képre nézve látjuk. Mivel nem csak nagy méretű macskák vannak az optikai illúzión, ezért máris nehezebb a feladat. 

Hol az egér az optikai illúzión?

Számos formája van az optikai illúzióknak, fejtörők és feladványok, rejtett képek teszik próbára az agyunkat. Ezúttal egy egérre kell rábukkannunk a macskák között. Ami nem is olyan könnyű feladat, hiszen ha a legjobbak között akarunk lenni, akkor 9 másodpercen belül kell megtalálnunk a rágcsálót.

Ez nem könnyű, amit mi sem bizonyít jobban, hogy csak az emberek 2 százalékának sikerül. A többségnek legalább 51 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy meglássa az egeret.

Egy kis segítség az egér megtalálásához

Ha nem sikerül rábukkannunk az egérre, annyit segítünk, hogy lassan és közelről nézzük végig az optikai illúziót. Különösen a sarkoknál időzzünk el és vegyük szemügyre a formákat. 

Nehezíti a dolgunkat, hogy az élénkzöld háttér és a fekete formák miatt az agyunk könnyen elveszíti a fókuszt. Emiatt is nehéz 9 másodpercen belül megtalálni az egeret az optikai illúzión. 

Ha még így sem sikerült rábukkannunk az egérre, mutatjuk, mi az optikai illúzió megoldása:

Az egér a bal alsó sarokban rejtőzik az optikai illúzión

Az egér a bal alsó sarokban rejtőzik az optikai illúzión

Forrás: News18 Fotó: Fresherslive