Optikai illúzió: megtalálod a medvét a képen 15 másodperc alatt?

2023. május 04.
Csak a legélesebb szeműek képesek megtalálni néhány másodperc alatt a sziklás tájat ábrázoló optikai illúzión a medvét. Neked sikerül rájönni, hol rejtőzik?
  • Az optikai illúziókon semmi sem az, aminek elsőre látszik.
  • Ezúttal egy medvét kell meglátnunk valahol a sziklás tájban, a feladat azonban egyáltalán nem könnyű.
  • Mennyi idő alatt találjuk meg a képen a medvét?

Az optikai illúziók remek lehetőséget kínálnak arra, hogy felfrissítsük a gondolkodásunkat. Ha megcsinálunk néhány rejtett képes feladványt, utána azt tapasztaljuk, hogy kreatívabbak vagyunk, jobb ötleteink születnek. Sőt, akár olyan problémákra is beugrik a megoldás, melyekkel már régóta egy helyben toporogtunk.

Mennyi idő alatt találod meg a medvét az optikai illúzión?

Mennyi idő alatt találod meg a medvét az optikai illúzión?

Ezúttal az a feladatunk, hogy a trükkös optikai illúzión, ami egy sziklás tájat mutat, megtaláljuk a rejtőző medvét. A feladat nem könnyű, és ha rekordot akarunk dönteni, nincs sok időnk.

Megtaláljuk az optikai illúzión a medvét?

Találkoztunk már nehezebb optikai illúzióval is, így ezúttal nem csoda, ha a leggyorsabbaknak elég volt 10 másodperc is, hogy rájöjjenek, hol rejtőzik a medve a képen. Az embereknek átlagosan 21 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy az optikai illúzión meglássák a medvét. Tehát ha jól figyelünk, nekünk is sikerül megtalálnunk a fejtörő megoldását.

Jó módszer, ha első lépésként megpróbáljuk egészként nézni az optikai illúziót, és hagyni, hogy kirajzolódjanak a formák. Ha így nem ugrott fel a medve, osszuk fel négy negyedre az egész képet. Ezt a négy részt kellő alapossággal vizsgálva biztosan megtaláljuk majd a medvét az optikai illúzión.

Mennyi idő alatt találtuk meg a medvét a képen?

Ha nem sikerült még rájönnünk, hol bújik meg a medve az optikai illúzión, akkor se keseredjünk el. Adunk egy kis segítséget. A fehér törzsű nyírfa környékén keressük a fekvő medvét. Ha még így sem ment, néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást. 

Addig is gyakoroljunk hasonló feladványokkal. Egészen zavarba ejtő például az az optikai illúzió, ahol a zebrák között kell megtalálnunk egy zongorabillentyűt. De nem kevésbé nehéz arra sem rájönnünk, hol bújt el a rózsaszín virágok között a gyönyörű pillangó. 

A medve a nyírfa tövében, a világosabb ellipszissel jelzett részen rejtőzik az optikai illúzión

A medve a nyírfa tövében, a világosabb ellipszissel jelzett részen rejtőzik az optikai illúzión

Forrás: DNA