Csak a hiperintelligens emberek találják meg mind a 8 hibát a képen

2023. június 19.
Teszteld kognitív képességeidet ezzel az ördöngös képrejtvénnyel, ahol egy látszólag tökéletes étkezőben kell megtalálnod a nyolc hibát.
  • Ha gyerekkorodban szeretted a „hibakereső” képrejtvényeket, akkor ez a fejtörő épp neked való.
  • Teszteld figyelmedet és észjárásodat: vajon megtalálod az oda nem illő részleteket a látszólag tökéletes étkezőben?
  • Összesen nyolc hibát kell felfedezni a képen – de figyelem, az összes megtalálása csak a legintelligensebbeknek szokott sikerülni.

Az emberi figyelem működésének sajátossága, hogy először a „nagy képet” értelmezzük, abból vonunk le következtetéseket, hiszen az elsődleges célunk, hogy értelmezzük a helyzeteket. Ebből fakadóan azonban gyakran elsiklunk az apró részletek felett – még akkor is, ha azok egészen megdöbbentőek. Az alábbi fejtörő jó példa erre: első ránézésre egy látszólag tökéletes étkezőt látunk, ahol patyolattisztaság van, a lelkes háziasszony pedig éppen egy egészben sült, illatozó csirkét készül feltálalni.

A valóságban több részlet is van, ami egyáltalán nem stimmel a képen – egészen pontosan nyolc hibát rejtettek el a fejtörő agyafúrt alkotói.

A hibák megtalálásához sasszemre és gyors észjárásra lesz szükségünk: nem véletlen, hogy csak a hiperintelligens személyek képesek mind a nyolc hibát észrevenni. Olyan részleteket keressünk, amik a racionalitás és a „való világ” szabályai szerint furcsának vagy egyenesen szürreálisnak tűnnek. Tárgyakat, amik nincsenek a helyükön, apróságokat, amikkel láthatóan nem stimmel valami. Pásztázzuk a képet és próbáljuk közben folyamatosan összehasonlítani az egyes részleteket a kép tágabb kontextusával.

Felkészültél? Mehet!

Szeretnéd ellenőrizni a megoldásodat vagy megnézni, hol vannak a hibás részletek? Görgess lejjebb a megoldásért!

.

.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nézd meg, mik voltak a hibák a melegítés nélkül gőzölgő kannától a hiányzó széklábon át a tejszínhabos csirkéig! Neked hányat sikerült megtalálnod?

Ha tetszett ez a feladvány, próbáld ki ezt a trükkös fejtörőt is, ahol alig öt másodpercünk van kiszúrni az elrejtőzött kutyát a képen!

Forrás: BrightSide