Csak az emberek 1 százaléka találja meg a síléceket a fejtörőn

2023. május 25.
Ez az egyik legnehezebb rejtett képes feladvány, amit valaha láttunk. A legtöbb embernek nem sikerül megtalálnia a síléceket a strandon felállított napozóágyak rengetegében. Tegyük próbára magunkat, és nézzük meg, milyen jó a megfigyelőképességünk!
  • Akinek sikerül is megtalálni a napozóágyak között a síléceket, annak is legalább 40 másodpercre van szüksége hozzá.
  • Ez az egyik legnehezebb rejtett képes feladvány, aminek a megoldásával valaha próbálkoztunk.
  • Csupán az emberek 1 százaléka találja meg, hol vannak a fejtörőn a sílécek.

Amennyire szórakoztatók, legalább annyira bosszantóak tudnak lenni a rejtett képes feladványok. Ha nem találjuk a megoldást, egyszerűen nem hagy nyugodni ennél a fejtörőnél, vajon hol lehet a síléc a képen?

Mennyi idő alatt találjuk meg a sílécet a nyugágyak között a fejtörőn?

Mennyi idő alatt találjuk meg a sílécet a nyugágyak között a fejtörőn?

A feladványon a tengerparton felállított rengeteg nyugágyat látunk. A piros ágyak között van valahol egy síléc. Ezt kell megtalálnunk. Mennyi idő alatt sikerül?

Hol a síléc a feladványon?

Nagyon nehéz dolgunk van ezzel a fejtörővel. Egyáltalán nem könnyű rábukkanni arra, hol bújik meg a síléc a rengeteg egyforma nyugágy között. Nem csoda, ha csak az emberek egy százaléka találja meg a megoldást.

Nehezíti a dolgunkat, hogy minél tovább nézzük a fejtörőt, az agyunk annál nehezebben különbözteti meg a sok egyforma színű formát a képen. Így a sílécre is egyre kisebb eséllyel akadunk rá, ahogy telik az idő. 

Persze ne adjuk fel, hiszen sok embernek sikerült megoldani a fejtörőt. Ám az biztos, hogy ez nem egy 5 másodperces villámfeladvány. Aki ráakadt a sílécre a napozóágyak között, annak is átlagosan 40 másodpercre volt szüksége hozzá. 

Mennyi idő alatt találtuk meg a fejtörő megoldását?

Jó módszer a sílécek megtalálására, ha először az egész képet nézzük anélkül, hogy elmerülnénk a részletekben. Csak hagyjuk, hogy a szemünk megakadjon bizonyos dolgokon. Ha szerencsénk van, ekkor kirajzolódik előttünk a síléc.

Ezután feloszthatjuk négy részre a képet. Nézzük meg nagyon alaposan a negyedeket, ne hagyjunk ki egyetlen négyzetcentimétert sem a fejtörőn. Ha még így sem bukkantunk rá a keresett sílécre a nyugágyak között, ne búsuljunk. Néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást.

Addig is gyakoroljunk hasonló feladványokkal. Próbáljuk megtalálni a nárciszokat a buja tavaszi optikai illúzión. Ha ez sikerült, nehezíthetünk. Oldjuk meg azt a fejtörőt, ahol a cukrot kell megtalálnunk a zűrzavarban.

A síléc helyét a zöld karika mutatja a nyugágyak között a fejtörőn

A síléc helyét a zöld karika mutatja a nyugágyak között a fejtörőn

Forrás: The US Sun