A zseniknek 5 másodperc is elég, hogy megtalálják a kutyát a képen

2023. május 16.
Egy igazi villámfeladvány az a fejtörő, ahol a fotelben kötögető lány és a macskái között kell megtalálnunk 5 másodperc alatt a kutyát. Ne gondolkozzunk sokat, hagyjuk, hogy az ösztöneink vezessenek!
  • A legjobb megfigyelőknek elég csupán 5 másodperc is ahhoz, hogy meglássák, hol a kutya a fejtörőn.
  • Igazi adrenalinlöket és agyserkentő ez a feladvány, ahol a fotelben kötögető lány és a macskák között kell rábukkannunk a kutyára.
  • Mennyi idő alatt jöttünk rá, hol a kutya?

A képes fejtörők remekül oldják a stresszt, felszabadítják az idegrendszerünket, ezáltal kreatívabbá tesznek. Ha elakadtunk a feladatainkkal, nem jön az ihlet, hogyan oldhatnánk meg egy-egy problémát, érdemes elővenni egy-két feladványt, és munkára fogni játékosan az agyunkat.

A zseniknek 5 másodperc is elég, hogy megtalálják a kutyát a fejtörőn

A zseniknek 5 másodperc is elég, hogy megtalálják a kutyát a fejtörőn

Ennél a villámfejtörőnél az a feladatunk, hogy 5 másodpercen belül megtaláljuk a fotelben ülő lányt és rengeteg macskát ábrázoló képen, hol a kutya. 

Merre rejtőzik a kutya a képen?

Nagyon fontos, hogy képesek legyünk a hétköznapi gondolatmenetből kiszakadni és másként nézni a feladványokra ahhoz, hogy megtaláljuk a megoldást. Ezúttal arra kell rájönnünk, hol a kutya, ráadásul nagyon rövid idő alatt.

Bár könnyűnek látszik a feladat, mégis minél tovább nézzük a képet, annál nehezebb lesz megtalálnunk a rejtekhelyét. Az agyunknak ugyanis egyre nehezebben megy elvonatkoztatni attól, hogy rengeteg macskát lát a képen, és ugyanott keresi a kutyát is, mint ahol a macskák vannak.

Számos hasonló fejtörővel találkozhattunk már, ahol a kutyát kellett megtalálnunk. Volt már olyan, ahol az egyetlen élő kutyát kellett megtalálnunk a képen. Máskor a mopszot kell megtalálnunk egy videóhívásról készült illusztráción.

Most azonban nehezebb a dolgunk, mivel csupán nagyon kevés időnk van rá, hogy rájöjjünk, a fejtörőn merre rejtőzik a kutya. 

Mennyi idő alatt találtuk meg a kutyát a fejtörőn?

Az emberek többségének legalább 10 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy megtalálja a kutyát a képen. Csupán a leggyorsabb 2 százalék az, akinek sikerül az 5 másodperces álomhatáron belül rájönni a megoldásra. 

Annyit segítünk, hogy ne a macskák között keressük a kutyát. Egy barna, lógó nyelvű négylábú megtalálása a feladatunk. Ha nem sikerült, akkor se keseredjünk el, megmutatjuk a megoldást.

Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Megtaláljuk például a macskát a felhőkarcolók között? Vagy rábukkanunk a kék szemű rókára a mezőn?

A kutya egy képen van a fotel mögött

A kutya egy képen van a fotel mögött

Forrás: Freshers Live