Fejtörő: kitalálod, melyik italra utalnak az emojik?

2023. június 08.
Ebben a trükkös feladványban azt kell kitalálnunk, milyen népszerű italt rejtenek az egymás mellé rakott emojik. A zseniknek alig 10 másodperc alatt sikerül – és neked?

A szimbólumokkal való kommunikáció egyidős az emberiséggel – gondoljunk csak a barlangrajzokra vagy a hieroglifákra – az emojik tulajdonképpen ennek a modern megjelenési formái. Belénk van kódolva, hogy azonnal megpróbáljuk értelmezni, narratívába rendezni a szimbólumokat, különösen, ha egymás mellett több is megjelenik. Épp erre épít az alábbi trükkös fejtörő is, ahol mindössze három emoji alapján kell asszociálnunk egy népszerű italra. 

Annyit elárulunk, hogy a fejtörő megfejtéséhez alapszintű angoltudásra is szükség lesz, ami főleg a harmadik emoji értelmezésénél jöhet jól. Egyébként maga az ital is egy amerikai kedvenc, ami jó pár éve már hazánkban is népszerű finomságnak számít. Ezek ismeretében már nincs más dolgunk, mint megmozgatni egy kicsit az agytekervényeinket és értelmezni a képet – ilyenkor az is sokat segít, ha magunkban kimondjuk az egyes képekhez kapcsolódó asszociációkat, így könnyebben összerakjuk majd a megfejtést.

Extra motivációnak azt is hozzátesszük, hogy a zseniknek alig 10 másodperc kell a válasz megtalálásához. Indítsd az órát, nézd meg, hogy te mennyi idő alatt oldod meg a fejtörőt.

Sikerült megfejtened? Ha szeretnéd ellenőrizni a válaszodat vagy kíváncsi vagy a megoldásra, görgess lejjebb!

.

.

.

.

.

 

 

 

 

 

A megoldás strawberry milkshake, vagyis epres tejturmix, ami a „strawberry” + „milk” + „shake” szavakra bomlik le a képrejtvényben. Az utolsó, a kicsit trükkösebb „shake”, a „handshake” vagyis kézfogás (kézrázás) szóra utal. A milkshake egyébként épp erről a mozdulatról kapta a nevét, hiszen a habos végeredményhez alaposan össze kell rázni az összetevőket.

Ha szeretnéd még kipróbálni kognitív képességeidet, nézd meg ezt az agyafúrt fejtörőt, ahol 15 másodperc alatt kell megtalálni az irodában rejtőző embereket.

Forrás: LatestNews Fotó: Getty Images