Az energiavámpíroknak 5 típusa van, ezt kell tudnod róluk

2023. július 25.
Előfordult már, hogy azt érezted, bizonyos emberek mintha leszívnák az energiáidat, és a velük való találkozás után sokkal kimerültebbnek, üresebbnek érezted magad? Akkor valószínűleg neked is volt már dolgod energiavámpírokkal.
Az energiavámpíroknak 5 típusa van, ezt kell tudnod róluk

Sokan nem tudják, de az energiavámpíroknak is lehetnek különböző típusai. A következőkben sorra vesszük az 5 leggyakoribbat.

A manipulátor

A manipulátor nagyon bájos és karizmatikus tud lenni, de vigyázat, ez csak a látszat. Lehet, hogy azt mondja, hogy fontos vagy a számára, és törődni szeretne veled, de szépen lassan túlságosan is belekeveredik az életedbe. Elkezdi átvenni az irányítást, keresi a problémákat, és azt is megmondja, mit tegyél velük kapcsolatban.  Manipulátor lehet például az a „gondoskodó” barát, aki valójában csak drámát szeretne teremteni az életedben – például kétségeket ébreszt benned a partnered hűségével kapcsolatban. De lehet akár a főnököd is, aki eljátssza, hogy elámul a tehetségedtől, csak hogy manipulálva téged rengeteg pluszmunkát sózzon a nyakadba. 

A paranoid 

A paranoid vámpír túlérzékeny, és mindig rejtett, negatív jelentéseket keres a szituációkban. Mindent magára vesz, senkiben sem tud megbízni, és úgy véli, mindenkinek van valami hátsó szándéka. Rendkívül fárasztó tud lenni egy ilyen személy áldozatává válni, mert benned is kételyeket és bizalmatlanságot tud ébreszteni. Persze pontosan ez az, amit akar, hiszen a te zavart energiádból táplálkozik.

A szürke egér

Amikor először találkozol egy szürke egérrel, el sem tudod képzelni, hogy ez a szelíd és szerény személy egy energiavámpír lenne. Olyan halkan beszél, hogy meg kell erőltetned magad, hogy meghalld – de pontosan így hívja fel magára a figyelmedet. Amint megkapja, egy idő után megérted, hogy a szürke egér mindig melankolikus, és mindig van valami baja. Soha nem fogsz látni egy szürke egeret szíve mélyéből nevetni vagy őszintén mosolyogni, mert ahhoz túlságosan szerencsétlen. És hamarosan te is ugyanilyen szerencsétlennek fogod érezni magad, mivel elkezdesz ráhangolódni a hullámhosszára, ő pedig leszívja az aurádat. 

Az energiavámpíroknak 5 típusa van, ezt kell tudnod róluk

Ezek az emberek mindig melankolikusak, és mindig van valami bajuk.

A fecsegő

Ő az a személy, aki soha nem hagyja abba a beszélgetést. Bármiről és bárkiről képes csevegni, ám ez nem valódi beszélgetés: nem veled beszél, csak hozzád. Nem veszi figyelembe, hogy csak udvariasságból figyelsz rá, és hosszasan tud értekezni olyan emberekről, akikkel soha nem találkoztál. Nem meglepő, hogy a társaságában hamar lemerülsz. Ha egy fecsegő telefonon hív, soha nem tudod, hogyan zárd le a beszélgetést, mert folyton újabb és újabb mondanivaló jut az eszébe. Ha az utcán találkozol vele, csapdában érzed magad, és nem tudod, hogyan szabadulj meg tőle.

A tűzijáték

Amikor ennek a személynek a közelében vagy, olyan, mintha kötéltáncot járnál, mert bármelyik pillanatban elveszítheti a türelmét. Olyan gyorsan fel tudja kapni a vizet, hogy már szinte félsz, amikor vele vagy, és tojáshéjakon járkálsz, hogy ne provokáld. Ha problémája van, azt úgy állítja be, mintha a világ legnagyobb baja lenne. Kiszorít a komfortzónádból, hogy félelemmel reagálj és engedelmes legyél.

Forrás: Daily Mail Fotó: Getty Images