Margot Robbie ennek a diétának köszönheti elképesztő alakját

2023. július 26.
Margot Robbie sokoldalúsága már nem csak a producerek, hanem a nézők előtt is kezd közismertté válni. Eláruljuk, milyen életmódnak köszönheti, hogy minden filmszerepében csúcsformában van.
Margot Robbie 3:2

Margot Robbie nem csak filmszerepek kedvéért, hanem a hétköznapokon is igyekszik egészségtudatosan élni. Ez többek között azért is hatékony módszer, mert ha egy szerep úgy kívánja, hogy változtasson az alakján, nincs más dolga, mint hogy kicsit állítson az eleve tartott diétáján és máris jönnek a hihetetlen eredmények. 

Már hozzuk is a részleteket!

Edzés

A mozgás alapvetően a színésznő mindennapjainak részét képezi. Ugyanakkor nem mindig tartanak neki olyan kimerítő edzéseket, mint amilyeneken például az Én, Tonya című film kedvéért kellett részt vennie. A filmben Margot a műkorcsolyázó Tonya Hardingot alakítja, így nem meglepő módon jégkorcsolya edzéseken kellett teljesítenie viszonylag jó színvonalon. Ezen felül eszméletlen kemény izomépítő, súlyzós órákat is tartottak neki, különös tekintettel a lábára és a mélyizomzatára: „… nagyjából súlyzózásból állt a dolog, és felülésekből, rengeteg felülésből. Olyan feladatok ezek, amelyekről tudod, hogy meg kéne csinálnod, de alapból nem tudod rávenni magad” – nyilatkozta a színésznő. A szerep kedvéért viszont muszáj volt, hiszen maga Tonya Harding adott tanácsokat neki, és a napi száz felülés önmagában alap volt. Ennek a felkészülésnek köszönhetően Robbie-nak izmos, mégis könnyed teste lett, amit heti öt darab, egyenként négyórás edzéssel ért el, és a forgatás után is igyekezett megtartani az eredményt. Az alábbi videóban Robbie-t Tonya szerepében láthatjuk.

Az Öngyilkos osztagban játszott Harley Quinn karakterénél viszont inkább a láb és a fenék kigyúrásán volt a hangsúly, amit kemény box edzésekkel, és szintén súlyzós, illetve bokasúlyzós, lábemelős gyakorlatokkal értek el. Edzője, Andie Hecker szerint ezen felül „rengeteg oldalsó lábemelős feladatot csináltunk a comb és a fenék külső részének formálásáért, nagy ismétlésszámmal és viszonylag kis súlyokkal, ami segített az izomtónus és a csípőtől combokig terjedő terület formálásában. Igazi harcos volt. Nagyszerű volt látni, ahogy a teste elkezd pont olyanná válni, amilyenné szerettük volna, viszonylag rövid idő alatt.”

 

Mi a helyzet a diétával?

Bár alapvetően Margot Robbie egy laza, evést élvező közegből jön, munkája miatt gyakran nagyon szigorú diétára kell fognia magát. A színésznő igyekszik távol maradni a telített zsíroktól, a gyorskajától, a cukros italoktól és a csokitól amikor valamilyen szerepre készül, de az alkalmankénti 1-2 pohár borról viszont semmilyen körülmények között sem szeretne lemondani. Tartja magát a tiszta, feldolgozott ételektől mentes életmódhoz, sok proteinnel, amelynek része a reggelire elfogyasztott zabkása zöld smoothie-val, saláta és citromos csirke ebédre, és valamilyen hal – lehetőleg tonhal- grillezett zöldségekkel vacsorára. 

Az élő Barbie-t alakító színésznő így nyilatkozott: „Nem vagyok túl visszafogott. Nagyon nyomorultul érzem magam, ha nem eszem. Képtelen vagyok minden nap salátát enni, az is nagyon rossz lenne, ha csak minden másnap ihatnék egy fél pohár bort. Nem menne. Magamtól nem étkeznék túl egészségesen, imádom a söröket, sültkrumplit, hamburgert, de ha bikinit kell felvennem, akkor előtte három napig csak nyers répát eszem. Nagyon szélsőséges vagyok, mindent vagy semmit. De alapvetően csokiból, gofriból és sült krumpliból állna az étrendem, ha rajtam múlna.”

Forrás: marieclaire.com.au        Fotó: Getty Images