Melyik részlet hiányzik a csempemintából? Csak a zsenik találják ki!

2023. augusztus 10.
Ebben az őrjítő optikai IQ-tesztben egy bonyolult csempeminta hiányzó részletét kell megtalálnunk – előre szólunk, kivételes intelligencia kell hozzá.

Ha mindig is megbűvöltek a gondosan kidolgozott, hipnotikus szépségű csempeminták, akkor ez a trükkös optikai IQ-teszt kifejezetten neked való lehet! Az alábbi feladvány a klasszikus IQ-tesztek logikáját követi, vagyis gondolkodásunk finomabb mechanizmusait teszteli. Itt nem az a lényeg, hogy időben felfedezzünk egy apró részletet, vagy hogy valamilyen narratívába helyezzük a képet – a rész és az egész egymáshoz való viszonyát kell jól meghatároznunk. Ez persze nem könnyű, hiszen ennél az optikai IQ-tesztnél egy kifejezetten cseles és részletgazdag csempemintával kell dolgoznunk. A portugál csempék színpompás világát idéző minta szinte beszippantja a tekintetet, nekünk azonban az a feladatunk, hogy alaposan áttanulmányozzuk a képet, felmérjük az ismétlődő mintázatokat, szekvenciákat és ezek alapján helyettesítsük be a részletet.

Melyik részlet egészíti ki a csempét?

Ennél az őrjítő optikai IQ-tesztnél öt lehetőség közül kell kiválasztanunk azt, amelyik valóban kiegészíti a mintát. Első ránézésre talán mindegyik passzolónak tűnhet, de figyeljünk alaposan, hiszen csak egyetlen részlet passzol a képbe. A megfejtésben segíthet, hogy a minták szimmetrikusak és ismétlődő elemekből dolgoznak – próbáljuk megtalálni a kép belső logikáját!

Koncentráljunk és figyeljünk nagyon, de ne felejtsük, a bonyolult fejtörőt tényleg csak a kivételesen intelligens személyek tudják megoldani!

Sikerült megfejtened a helyes választ? Ha szeretnéd ellenőrizni a válaszodat, vagy megnéznéd, mi is a megfejtés, görgess le!

.

.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A negatív tér ereje

Ahhoz, hogy megtaláljuk a választ, nem kell feltétlenül az apró virágmintákból következtetnünk, bár tény, hogy ezek is jól orientálhatnak. A minta megfejtéséhez azonban érdemes a negatív térrel, vagyis a háttérrel is foglalkoznunk – ha ebből indulunk ki, valószínűleg könnyen megtaláljuk majd azt a képrészletet, ami tökéletesen kiegészíti a kék levélmintát!

Ha szeretnéd magad kipróbálni más izgalmas vizuális fejtörőkben is, nézd meg ezt a képet, ahol az erdőben rejtőzködő baglyot kell észrevenni. Vigyázat, csak az emberek 2 százalékának megy!

Forrás: BrightSide