Megőrülnek a netezők: senki nem szúrja ki a medvék közé rejtett krumplit

2023. május 11.
Azt nem tudjuk, hogy mégis hogyan kerülhetett egy darab krumpli egy csapat bájos illusztrált mackó közé, de az biztos, hogy szinte lehetetlen kiszúrni.

Figyelmünk egyik elsődleges feladata, hogy megkönnyítse észlelésünket, ennek érdekében pedig gyakran támaszkodik korábbi tapasztalatainkra. Vagyis ha látunk egy képet egy csomó medvéről, akkor azt feltételezzük majd, hogy a képen található minden barna figura medve – épp ezzel a mechanizmussal játszik (vagy inkább él vissza) az alábbi optikai illúzió.

A trükkös, de meglehetősen bájos képen egy (barna színű) krumplit kell megtalálnunk egy nagy csapat rajzolt mackó között. Az optikai illúzió nehézsége, hogy pásztázás közben folyamatosan emlékeztetnünk kell az agyunkat, hogy térjen el automatizmusairól és időzzön el az eredetileg medvének értelmezett figuráknál, így lehetőségünk nyílik korrigálni az eredeti észlelést.

A netezők szerint szinte senkinek nem sikerül 7 másodpercnél hamarabb felfedezni az elrejtett részletet – tedd magad próbára!

Sikerült megtalálni a szintidő alatt? Ha szeretnéd ellenőrizni válaszodat, vagy megnézni, hol bujkált a krumpli, görgess lejjebb a megoldásért!

.

.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a trükkös optikai illúzió, próbáld ki ezt a feladványt is, ahol egy alaposan elrejtőzött macskát kell megtalálni mindössze 5 másodperc alatt!

Forrás: JagranJosh