Optikai IQ-teszt: megtalálod a macskát a könyvesboltban 10 másodperc alatt?

2023. január 18.
Teszteld le a figyelmedet és az észjárásodat egy trükkös optikai IQ-teszttel, ahol egy zsúfolt könyvesboltban kell megtalálnod a rejtőzködő macskát.

Az optikai IQ-tesztek jó lehetőséget biztosítanak, hogy leteszteljük kicsit a figyelmünket és lendületbe hozzuk az agyunkat. Ilyenkor általában egy kis részletet keresünk valamilyen vizuálisan sűrű ábrán, és az a célunk, hogy minél hamarabb megtaláljuk azt. Az optikai IQ-tesztek természetesen nem valódi IQ-tesztek, de szórakoztató és frissítő feladványok lehetnek, amikkel kicsit megdolgoztathatjuk elménket egy monoton munkanapon. Ha szeretnél egy izgalmas kihívást vagy csak elszórakoztatnád magad a nap végén, semmiképpen se hagyd ki ezt a feladványt!

Az alábbi optikai IQ-teszten egy zsúfolt könyvesboltban kell megtalálnunk az elrejtőzött macskát. Elsőre talán úgy tűnik, egyáltalán nincs is macska a képen, de megígérjük, hogy ott van – az más kérdés, hogy tényleg nem könnyű megtalálni. Ahhoz, hogy igazán nehéz legyen a teszt, van még egy feltétel: alig 10 másodpercünk van rá, hogy megtaláljuk a csalafinta macskát! Ez olyannyira nem könnyű, hogy az emberek nagy részének nem is sikerül – te vajon a kivételes kevesek közé tartozol?

Mutatjuk a képet, teszteld le magad! Indulhat az óra. 

optikai-iq-teszt-konyvesbolt-macska

Sikerült? Ha szeretnéd ellenőrizni a megoldásodat, vagy megnézni a megfejtést, görgess lejjebb!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

optikai-iq-teszt-konyvesbolt-macska

Ugye mi megmondtuk, hogy egyáltalán nem lesz egyszerű? Ez a macska tényleg nagyon ügyesen elbújt, szóval ne érezd rosszul magad, ha ezúttal nem sikerült megfejtened az optikai IQ-tesztet! Ha szeretnéd tovább tesztelni magad, próbáld ki a trükkös feladványt, ahol egy ügyesen elbújt kutyát kell megtalálni a képen – vigyázz, csak az emberek 1 százalékának sikerül! 

Forrás: Jagran Josh Fotó: Getty Images