Hány háromszöget látsz a képen? Csak a zsenik tudják a választ!

2023. november 07.
Ezen a trükkös fejtörőn figyelmünket kell bevetnünk, hogy összeszámoljuk a képen elrejtett háromszögeket – neked sikerül megtalálni az összeset?
  • Egy könnyed fejtörővel gyorsan megmozgathatjuk agyunkat és segíthetünk frissíteni gondolkodásunkat.
  • Néha a logikánkat, máskor egyszerűen a figyelmünket tesztelik a feladványok – az alábbi is a második csoportba tartozik.
  • A netet lázban tartó fejtörőn a háromszögeket kell összeszámolnunk, de előre szólunk, csak a zsenik tudják megtalálni az összeset.

Egyre népszerűbbek a különböző netes fejtörők, amikkel munka közben, vagy akár pihenésképpen is átmozgathatjuk egy kicsit agytekervényeinket. A feladványok olykor logikai készségeinket, máskor figyelmünket teszik próbára, de bármelyikről is van szó, ezek a fejtörők nagyon sokat segíthetnek benne, hogy frissen tartsuk kognitív képességeinket.

Az sem véletlen, hogy rengeteg IQ-teszt használ hasonló vizuális feladványokat, hiszen az, hogy hogyan sikerül megoldanunk ezeket a fejtörőket, nagyon sokat elárulhat agyunk működéséről – így akár az is kiderülhet, hogy a legintelligensebb emberek közé tartozunk-e.

Az alábbi fejtörő első ránézésre talán egyszerűnek tűnik, mégis csak a netezők kis százalékának sikerült rájönnie a helyes megoldásra. Lássuk, te köztük vagy-e!

Hány háromszöget látsz a képen?

A feladat tehát, hogy összeszámoljuk, hány különböző háromszöget rejtettek el a képen a fejtörő alkotói. Jó ötlet lehet átrajzolni a mintát és különböző színekkel végigkövetni a háromszögeket, hogy ne zavarodjunk meg a számolásban, de bármilyen számunkra hasznos módszert kitalálhatunk, hogy követni tudjuk saját logikánkat.

Vigyázz, egyetlen háromszög se maradjon ki – mutatjuk is a képet!

Ha szeretnéd ellenőrizni a megoldásodat, vagy megnéznéd, mi volt a helyes válasz, görgess lejjebb!

.

.

.

 

 

 

Néhány háromszöget könnyű észrevenni, vannak azonban kevésbé nyilvánvalóak is köztük. Bár elsőre már jó pár háromszöget össze lehet számolni, a helyes megoldás valószínűleg meg fog lepni: összesen ugyanis 5 háromszög van elrejtve a képen. Az alábbi ábrán megnézheted a levezetését is:

Ha más hasonló feladványokban is kipróbálnád magad, nézd meg ezt a trükkös fejtörőt, ahol állatok súlyát kell kiszámolni.

Forrás: BrightSide