Jól működik az agyad, ha meg tudod mondani, hány flamingót látsz a képen

2023. október 30.
Nem könnyű rájönni annak a fejtörőnek a megoldására, ahol azt kell összeszámolnunk, hány flamingót látunk a képen. Nagyon észnél kell lennünk, ha 7 másodperc alatt meg akarjuk találni a helyes választ!
  • Csupán 7 másodpercünk van, hogy megszámoljuk, hány flamingót látunk a képen.
  • Nemcsak az intelligenciánkat, de a megfigyelőképességünket is próbára teszi a fejtörő.
  • Ne higgyünk a szemünknek, mert becsap ebben a fejtörőben!

A legjobb fejtörők nemcsak kihívást jelentenek, de remek szórakozást is. Megdolgoztatják az intelligenciánkat, a kreativitásunkat és megfigyelőképességünket is. Ilyen ez az optikai illúzió is, ami egyben remek feladvány.

A képen három sorban és három oszlopban sorakoznak a flamingók. De vajon összesen mennyi van belőlük? A feladatunk, hogy ezt 7 másodperc alatt kitaláljuk. Vigyázzunk ezzel a képrejtvénnyel, hiszen ha jobban megnézzük, lehet, hogy rájövünk, becsap a szemünk!

Jól működik az agyad, ha meg tudod mondani, hány flamingót látsz a képen

Jól működik az agyad, ha meg tudod mondani, hány flamingót látsz a képen

Vajon hány flamingó van a képen?

Hogy még nehezebb legyen a feladvány, csupán 7 másodpercünk van, hogy megtaláljuk az összes flamingót. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, muszáj kicsit másképp gondolkodnunk, mint ahogy a logika elsőre diktálná. Ne higgyünk el mindent, amit az optikai illúzión látunk.

Nagyon izgalmas a feladvány, és hasonlít ahhoz, mint amikor arra kellett rájönnünk, hány kacsa van valójában a képen. Ám a flamingók esetében kicsit talán még nehezebb is rájönni a megoldásra.

Abból is látszik, hogy a feladvány nehezebb, mint elsőre gondolnánk, hogy csupán az emberek 3 százaléka találja meg 7 másodpercen belül az összes flamingót. A legtöbb embernek átlagosan 20 másodpercig kell gondolkodnia a válaszon. 

De mennyi flamingót látunk valójában az optikai illúzión?

Azért sem könnyű a dolgunk, mert minél tovább nézzük az optikai illúziót, az agyunk annál kevésbé képes megkülönböztetni egymástól a flamingókat. Pedig nagyon is fontos lenne, hogy mindegyiket jól meg tudjuk figyelni.

Első ránézésre kilenc flamingó tűnik fel. Ám ha közelebbről is megnézzük, észrevehetjük, hogy valami nem stimmel ezekkel a flamingókkal. Nehéz eldönteni, hogy valóban nem a szemünk káprázik csak, vagy tényleg ott van még egy flamingó egyik-másik szárnyas mögött elbújva? 

Míg a feladat megoldásán gondolkodunk, gyakorolhatunk más hasonló feladványokkal. Megtaláljuk, amit látni kell a világ legnehezebb optikai illúzióján? Tegyük próbára magunkat, és próbáljunk meg rájönni, melyik képrészlet illik a hiányzó részre!

Jól működik az agyad, ha meg tudod mondani, hány flamingót látsz a képen

Sikerült?

Forrás: Brightside