Átlagon felüli vagy, ha megtalálod az egyetlen apró különbséget a két kép között!

2023. november 15.
A hibakereső játékok kiválóan alkalmasak arra, hogy fejlesszék a játékosok figyelmét, problémamegoldó készségeit és elemző gondolkodását.
  • A két kép között egyetlen apró eltérés van.
  • Nagyon résen kell lennünk, ha meg akarjuk találni a hibát.
  • A képkereső játékok jót tesznek a koncentrációs készségünknek.

Miért jók a hibakeresős feladatok?

A képkeresős feladatok olyan kihívások, amelyekben a résztvevőknek egy adott képen vagy vizuális térképen kell megtalálniuk konkrét elemeket, mint például különbségek, tárgyak, emberek vagy jelenségek.

Az ilyen típusú feladatok nemcsak a vizuális észlelési képességeket tesztelik, hanem fejlesztik a figyelmet és a koncentrációt is. Az egyes feladatok lehetnek egyszerűek, például egy meglepetés képelem keresése egy képeskönyvben, vagy összetettebbek, mint például egy térképen való irányok és helyek keresése.

Hogyan fejleszthető a figyelem?

Például a mai feladvánnyal! Ezek a játékok nemcsak szórakoztatók, hanem hatékonyan edzik a szemedet a részletek észlelésében. Tanuld meg tudatosan irányítani a figyelmedet. Próbáld meg kizárni a zavaró tényezőket, és összpontosíts egy adott dologra. Például, ha egy beszélgetésben vagy, próbálj meg teljes figyelmet szentelni a másik személynek.

Íme a mai feladvány!

Figyeld meg alaposan az alább látható két karácsonyi képet, és próbáld meg minél hamarabb megtalálni rajtuk az egyetlen, aprócska eltérést. Nem könnyű a feladat, menni fog?

Hol az egyetlen különbség a két kép között?

Hol az egyetlen különbség a két kép között?

Nem könnyű feladat, ugye?

 

 

 

Mutatjuk a megoldást! 

Egyetlen fénypötty volt máshelyen. Megtaláltad?

Egyetlen fénypötty volt más helyen. Megtaláltad?

Forrás: rd.com