Kiemelkedően magas IQ kell ahhoz, hogy össze tudjuk számolni az összes háromszöget a képen

2023. november 16.
Klasszikus számolós IQ-tesztet hoztunk ma nektek! Te meg tudod mondani, hány háromszög van pontosan az alábbi képen? Ha igen, kiemelkedő az intelligenciád!

Sokféle rejtvény létezik, amelyekkel edzhetjük elménket és fejleszthetjük logikai képességeinket, legyen szó matematikáról, nyomozós fejtörőről vagy kérdezz-felelek típusú rejtvényekről. És vannak olyan feladatok is, amelyekben a vizuális képességeinket kell használnunk, hogy stimuláljuk az agyunkat, és felpezsdítsük az elménk működését. Az alábbi is ilyen! 

Meg tudod mondani, hány háromszög van a képen? 

Annyit elárulhatunk, hogy nem olyan egyszerű ez a feladat, mint amilyennek első körben tűnik. Vizsgáljuk meg alaposan a képet, majd módszeresen kezdjünk el számolni! 

Az IQ-tesztek kedvelőinek ismerős lehet ez a típusú feladat, valóban az intelligenciaszinttel van kapcsolatban, hogy meg tudjuk-e mondani a helyes megoldást. Vajon te a kiemelkedő IQ-szinttel rendelkező emberek közé tartozol? 

Hány háromszög van a képen?

Hány háromszög van a képen?

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Megoldás

Ha úgy érzed, elkészültél a számolással, ellenőrizd a megoldást! Az alábbi kép segít abban, hogy jobban értsük, hogy jött ki a 16 helyes megoldásként.

A trükk abban rejlik, hogy a kis háromszögek nagyobb háromszögekké állnak össze, ezeket is számolni kell. A 8 kis háromszöget egybe lehet olvasztani 4 nagyobb háromszöggé, amit utána még egybe lehet olvasztani kétféleképpen, két-két nagy háromszögre. 

Megoldás

Megoldás

Forrás: Brightside