Okosabb vagy, mint az átlag, ha 5 másodperc alatt megfejted ezt a ravasz rejtvényt

2023. november 11.
A következő trükkös fejtörővel a megfigyelőképességünket tehetjük próbára. Megtalálod 5 másodperc alatt a bujkáló 6-os számot?
  • Ebben a kihívásokkal teli fejtörőben az a feladat, hogy kiszúrjuk a 6-ost a rengeteg szám között.
  • Vigyázat, ez a fejtörő ravaszabb, mint elsőre gondolnád!
  • A leggyorsabbaknak 5 másodpercig tart megtalálni a 6-ost– te gyorsabban észreveszed?

Az optikai illúziók lényege, hogy becsapják a szemünket, és ezáltal az agyunkat. Láttunk már olyan képet, ahol a vonalak összeálltak egyetlen képpé. De olyan fejtörők is felbukkantak, melyekben a rejtett képes feladványokat és az optikai illúziókat kombinálták a készítői. Ezúttal egy minden eddiginél nehezebb optikai illúzió teszi próbára az internetezők figyelmét.


Ebben a ravasz játékban a rejtvényfejtők feladata, hogy a különböző számok tömege között kiszúrják az egyetlen 6-ost. Ez a fejtörő jócskán próbára teszi a megfigyelőképességünket, hiszen a kép rendkívül zsúfolt, a rengeteg szám között nagyon nehéz kiszúrni az egyetlent, amit keresünk. A fejtörő alkotói szerint a kihívást leggyorsabban 5 másodperc alatt lehet teljesíteni – te meg tudod dönteni ezt a rekordot?

Okosabb vagy, mint az átlag, ha 5 másodperc alatt megfejted ezt a ravasz rejtvényt

Okosabb vagy, mint az átlag, ha 5 másodperc alatt megfejted ezt a ravasz rejtvényt

Reggel vagy ebéd után nagyon jól jön egy kis frissítő villámfejtörő. Az ilyen feladványok garantáltan felébresztik az embert. Stimulálják az idegrendszerünket, energiával töltenek fel, és ha sikerül a megtalálnunk a megoldást, az agy jutalmazó rendszerének köszönhetően átélhetjük azt a kellemes érzést, amit az örömhormon okoz a testünkben.

Kiszúrod a 6-os számot ezen a ravasz fejtörőn?

A feladatunk egyáltalán nem olyan könnyű, mint elsőre gondolnánk. A kép tele van számokkal, amelyek egy idő után szinte összeolvadnak a szemünk előtt. Ha egy kicsit elkalandozik a gondolatunk és nem arra koncentrálunk, hogy kiszúrjuk, hol lehet a 6-os szám, biztos, hogy nem sikerül megdöntenünk az 5 másodperces rekordot. Az idő is ellenünk dolgozik, ha nem találjuk meg gyorsan a 6-ost a rejtett képes feladványon, egyre nehezebbé válik ráakadni. Sőt, itt valójában egy rendkívül tavasz fejtörőről van szó, ami – ha nem vagyunk elég szemfülesek – könnyen becsaphat bennünket.

Mennyi idő kellett a 6-os megtalálásához?

Rájöttél a ravaszságra? Ha nem, adunk egy kis segítséget ahhoz, hogy a rejtett képes feladványon megtalálhassuk a 6-os számra. Az alkotók kifejezetten trükkösen rejtették el a 6-ost: ott kell keresni, ahol nem is gondolnánk… Tehát nem a számok rengetegében. Görgess lejjebb, és mutatjuk a megfejtést!

Próbára tehetjük magunkat más hasonló feladványokkal. Az egyik legnehezebb rejtett képes feladvány az, amelyikben zongorabillentyűt kell megtalálnunk a zebrák között. De azt is csak az igazán sasszeműek veszik észre, hol bújt el a rózsaszín virágok között egy pillangó.

Okosabb vagy, mint az átlag, ha 5 másodperc alatt megfejted ezt a ravasz rejtvényt

Sikerült?

Forrás: Brightside