Csak a zsenik jönnek rá, ki volt a bolti tolvaj

2023. november 12.
Ismét egy nyomozós feladvány tartja lázban az internetezőket. Ezúttal arra kell rájönni, ki az, aki lopott a boltból. Mennyi idő kell, hogy kiderítsük a rejtélyt?
  • A legújabb nyomozós feladványban arra kell rájönnünk, ki a bolti tolvaj.
  • Egy apró, de beszédes nyom segíthet kitalálni az igazságot.
  • Csak az emberek 3 százaléka tudja 15 másodpercen belül kideríteni, ki a bolti tolvaj.

A krimiket, rejtélyeket és bűncselekményeket mindenki szereti. Mi is Miss Marple-ök vagy Hercule Poirot-k lehetünk egy kis időre, míg rájövünk, ki fosztotta ki a boltot. A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj.

Hogyan deríthetjük ki, melyikőjük a bolti tolvaj?

Egy férfi, egy terhes nő, és egy kisgyerekes anyát látunk a képen. Mindannyiójuk hangulata különböző: a férfi kicsit idegesnek tűnik, a középső nő a terhessége miatt aggódik, míg az anyuka és a gyereke kedélyesen nézelődnek. Mindhármójuk most jött ki éppen a boltból, ám csak az egyikük volt a szarka. Hogy ezt megállapítsuk, érdemes egy kicsit jobban megvizsgálnunk a képet. Vajon miből lehet megállapítani, ki volt a tolvaj?

Csak a zsenik jönnek rá, ki volt a bolti tolvaj

Csak a zsenik jönnek rá, ki volt a bolti tolvaj

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, melyikőjük volt a bolti tolvaj. Ám ha jobban megnézzük, felfedezhetünk egy apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, melyik gyerek szülei a gazdagok. Ám ha 15 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a három felnőtt megjelenését érdemes kicsit jobban megvizsgálnunk ahhoz, hogy ebben a nyomozós fejtörőben rájöjjünk, melyikük a tolvaj. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Ha végképp nem sikerült megoldani a feladványt, most leleplezzük: a kisgyerekes anyuka volt a tolvaj. A nő egy lopott parókát visel, amit nem volt ideje rendesen a fejére illeszteni.

Csak a zsenik jönnek rá, ki volt a bolti tolvaj

Sikerült?

Forrás: Brightside