Tökéletes az észjárásod, ha felismered a helyes árnyékot ebben a nehéz fejtörőben!

2023. november 22.
A jó megfigyelőkészség alapvető fontosságú mindennapi életünkben, mivel segít az információk feldolgozásában, a környezetünkben történő változások észlelésében és a helyzetek gyors elemzésében.
  • A mai feladathoz szuper megfigyelőkészségre lesz szükség.
  • Te milyen hamar találod meg az épület árnyékát?
  • 5 kép hamis, csak egy rajzon lesz rajta a megfelelő árnyék.

Miért fontos a jó megfigyelőkészség?

A megfigyelőképesség az az képesség, amely lehetővé teszi számunkra, hogy észrevegyük, értelmezzük és rögzítsük a körülöttünk lévő világot. Ez a tulajdonság alapvető fontosságú mindennapi életünkben, mivel segít az információk feldolgozásában, a környezetünkben történő változások észlelésében és a helyzetek gyors elemzésében. A hatékony megfigyelőképesség kiemelkedő fontosságú lehet a sikeres teljesítmény és az eredményes kommunikáció szempontjából.

Miért jók ezek a hibakeresős játékok? 

A hibakeresős játékok olyan szórakoztató és kihívást jelentő feladatok, amelyekben a résztvevőknek számolniuk kell a részletekkel és észre kell venniük apró különbségeket a képek vagy jelenetek között. Ezek a játékok nem csupán szórakoztatóak, hanem segítenek fejleszteni a megfigyelőképességet, a koncentrációt és a gondolkodást is.

Megtalálod az épületek árnyékát? 

Akkor most jöjjön maga a feladat! Az alábbi képen színessel rajzolva egy csomó felhőkarcolót és egyéb épületet látsz, lenn pedig elvileg ugyanezen épületek sziluettjét feketével rajzolva. A csavar annyi, hogy a hat sziluettből csak egy illeszkedik pontosan az eredeti képhez. Rájössz, hogy melyik az? Sok apró részlet van a képen, így jó időbe telhet megtalálni a megoldást, de szerintünk menni fog! 

A hat sziluett közül csak egy illeszkedik az eredeti képre. Melyik lehet az?

A hat sziluett közül csak egy illeszkedik az eredeti képre. Melyik lehet az?

 

 

 

 

 

 

Íme a megoldás, az alsó sor jobb sarkában lévő sziluett illeszkedik az eredeti képre:

Te megtaláltad?

Te megtaláltad?

Forrás: gmblog