Csak a kivételes észjárásúak jönnek rá, ki tetteti magát betegnek

2023. november 20.
Az intelligenciánkat és megfigyelőképességünket tehetjük próbára ezzel a trükkös fejtörővel. Kiderítjük 10 másodperc alatt, hogy ki tetteti magát betegnek?
  • Ismét egy nyomozós feladvány borzolja az internetezők kedélyeit.
  • A feladatunk az, hogy rájöjjünk, a három ember közül ki az, aki csak tetteti a betegségét. 
  • A legjobb nyomozóknak elég 10 másodperc, hogy megmondják a megoldást.

A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj. Ezúttal az a feladat, hogy kinyomozzuk, vajon ki az, aki hazudik az egészségi állapotáról?

Hogyan deríthetjük ki, melyikőjük hazudik az állapotáról?

Csak a kivételes észjárásúak jönnek rá, ki tetteti magát betegnek

Csak a kivételes észjárásúak jönnek rá, ki tetteti magát betegnek

Két nőt és egy férfit látunk a képen. Mind a hárman különböző karakterek: a férfinek be van gipszelve a keze, és láthatóan szomorú arckifejezést vág. A középső nőnek a lába van begipszelve, ami miatt úgy tűnik, hogy csak mankóval tud közlekedni. A bal oldali nő a hasát fogja, jelezve, hogy fájdalmai lehetnek. De vajon melyikük próbál meg mindenkit átverni?

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, melyikőjük tettei a betegségét. Ám ha jobban megnézzük, felfedezhetünk egy apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, melyik beteg a kakukktojás. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a férfit érdemes részletesebben szemügyre vennünk ahhoz, hogy ebben a nyomozós fejtörőben rájöjjünk, ki az aki csak tetteti a betegségét. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, melyikük a csaló. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Ha végképp nem sikerült megoldani a feladványt, most leleplezzük: a Rick nevű férfi a csaló, mivel a telefonja jobb oldali zsebében van, és ahhoz, hogy oda tudja tenni, valószínűleg használni kellett a „törött” karját.

Csak a kivételes észjárásúak jönnek rá, ki tetteti magát betegnek

Sikerült?

Forrás: Brightside