Mi az a Cyber Monday és hogyan érdemes élni vele?

2023. november 27.
A Black Friday után itt a Cyber Monday. De mi a fene ez az új kereskedelmi ünnep, és hogyan tudunk okosan élni vele?

Mi az a Cyber Monday? 

A kifejezés Ellen Davis és Scott Silverman nevéhez köthető, akik legelőször 2005. november 28-án, egy shop.org sajtóközleményében írták le Cyber Monday kifejezést.  

Azóta igazi kereskedelmi ünnep lett a Cyber Monday-ből. A Cyber Monday-t mindig az amerikai hálaadás napja utáni első hétfőn tartják. Ilyenkor a Black Friday offline akciói utáni hétfőn online vásárlási akciókkal csábítják az embereket. Kezdetben a Cyber Monday kedvezményes árú tech kütyük árusítására összpontosított, mára már azonban más termékekkel is bővült.

Mikor van a Cyber Monday? 

Cyber Monday 2023-ban november 27-ére esik, hiszen hálaadás napja, november 4. csütörtökje november 23-ára esett. 

Cyber Monday számokban 

A Reuters jelentése szerint az idei Cyber Monday az év legnagyobb online vásárlási napja lesz az Egyesült Államokban, az e-kereskedelmi oldalak átlagosan 30%-os kedvezményt kínálnak az elektronikai cikkekre ezen a napon, és mintegy 19% kedvezményt a bútorokra.

Az Adobe Analytics szerint a vásárlók rekordösszegű, 12 milliárd dollárt költhetnek idén a Cyber Monday-en, ami 5,4%-os növekedést jelent a tavalyi évhez képest.

Hogyan használjuk ki jól és biztonságosan a Cyber Monday adta akciókat? 

  • Mindig csak megbízható forrásból vásároljunk!
  • A túlfogyasztás elkerülése érdekében azokra a termékekre keressünk rá kedvenc oldalainkon ezen a napon, amikre egyébként is szükségünk van, amire régebb óta vágyunk és gyűjtünk!
  • Ha egy árajánlat gyanúsan kedvezményesnek tűnik, fokozottan érvényes, hogy aprólékosan olvassuk át az apró betűs részt, hiszen lehet, hogy valami részlet nem stimmel!
  • Ha tehetjük, ne minden weboldalon ugyanazt az e-mail-címet és más vásárlási adatokat használjunk! 

Forrás: Mint, WKBW