Ha ezeket csinálja a pasid a neten, valószínűleg már nem szeret

2023. április 12.
A mai modern világban már nem csak a személyesen megélt, hanem a social media felületek használata során tapasztalt jelek is árulkodhatnak párkapcsolatunk aktuális állapotáról.
Párkapcsolat és social media

Vannak helyzetek, amikor az ember egyértelműen látja, hogy éppen milyen légkör uralkodik párkapcsolatában, hogy érzi magát a partnerünk, amikor velünk van. Ugyanakkor előfordulhat olyan is, hogy bár személyesen nem tapasztalunk semmiféle problémát, a másik fél social media oldalakon tanúsított viselkedése gondokra utalhat. Íme 5 jel, ami a partnerünk párkapcsolatunkkal való elégedetlenségét mutathatja.

1. Túl sok időt tölt a Facebookon/Instagramon

Kutatások azt találták, hogy a social medián töltött idő megnövekedése rossz hatással van a párkapcsolatok alakulására. A sok Facebookon/Instagramon lógás gyakran vezethet féltékenységi konfliktusokhoz, illetve mások tökéletesnek mutatott online élete elégedetlenséget kelthet a felhasználók valódi életével kapcsolatban.

2. Az exek követése és megfigyelése Facebookon/Instagramon

Szakítások után nem egyszerű dolog távol tartani magunkat a volt partner profiljától. Mikor már elég erősnek érezzük magunkat, előfordulhat, hogy ránézünk, mi van a volt kedvessel, találkozgat-e már valaki mással, jóban van-e még a közös barátokkal. Amennyiben túl sok időnket és energiánkat foglalja le a másik megfigyelése, könnyen újra rosszul érezhetjük magunkat a szakítás emlékei miatt, és az is előfordulhat, hogy újra elkezdünk vágyakozni a másik iránt, ami szintén nem tesz jót aktuális kapcsolatunknak

3. Azért posztol, hogy féltékennyé tegye az exét

Sokan vannak, akik pusztán azzal a szándékkal tesznek ki képeket ezekre a felületekre, hogy a volt párjuk figyelmét felhívják magukra és féltékennyé tegyék. Ha úgy látod, a partnered ezért oszt meg dolgokat a social médiában, érdemes elgondolkodni azon, hogy is álltok egymással.

4. Túl sok mindent oszt meg

A párkapcsolat egy intim viszony két ember között. Ha azt látod, hogy partnered túl sok mindent oszt meg ezeken a felületeken kettőtök intim életéről, kezdhetsz gyanakodni, hogy számára nem annyira fontos és nem annyira bensőséges a viszonyotok.

5. Gyakran rákeres régi szerelmeire

Könnyű a régi szép időkön elmerengeni és azokba visszavágyódni, ha épp nehézségek vannak egy párkapcsolatban. Ha azt tapasztalod, hogy a partnered mondjuk egy gimnáziumi osztálytalálkozó előtt bőszen keresgéli korábbi szerelmeit a social médián, sejtheted, hogy számára éppen valami nem kerek a kettőtök kapcsolatát illetően.

Forrás: yourtango.com   Fotó: Getty Images