Igazi zseninek kell lenned, hogy megfejtsd ezt a feladványt

2023. november 29.
A jó megfigyelőképesség alapja a figyelem összpontosítása és az érzékszervek hatékony használata.
  • Ez a feladat nagyon komoly kihívást jelenthet bárkinek.
  • A képpel tesztelhetjük a megfigyelési képességünket.
  • Neked mennyi idő kell a feladat megoldásához?

A megfigyelőkészség az az képesség, amely lehetővé teszi számunkra, hogy tudatosan és érzékenyen vegyük észre a környezetünkben zajló eseményeket, részleteket. A részletekre való odafigyelés segít az információk hatékonyabb feldolgozásában és a helyzetek jobb megértésében. A jó megfigyelőképességgel rendelkező egyének gyakran jobban teljesítenek a problémamegoldásban és a döntéshozatalban is, mivel képesek észrevenni a rejtett összefüggéseket és összefüggéseket.

Miért fontos a jó megfigyelőkészség?

A mindennapi rohanó világban a megfigyelőkészség fejlesztése segíthet abban, hogy ne csak a látványos dolgokra koncentráljunk, hanem észrevegyük a részleteket és az apró jeleket is, amelyek információt hordoznak. Ezáltal javíthatjuk az életminőségünket, és hatékonyabban navigálhatunk a környezetünkben.

Hogyan fejleszthető a megfigyelőkészség?

Mindennapi tevékenységeink során próbáljunk meg teljes figyelmünket az adott pillanatra összpontosítani! Például evés közben igyekezzünk érzékelni az ízeket, színeket és illatokat, anélkül, hogy közben más tevékenységekkel lennénk elfoglalva. Játékokkal is fejleszthetjük a megfigyelőképességünket. Keresőjátékok, puzzle-k, vagy olyan társasjátékok, amelyek részletes megfigyelést igényelnek, mind hasznosak lehetnek.

Íme a mai feladvány!

Az alábbi képen sok, pizzasütéssel kapcsolatos tárgyat látsz, szinte mindegyik rajz kétszer, vagy többször szerepel a képen, mindössze egy van, amelyik csak egyszer. A feladat, hogy találd meg azt az egy rajzot, ami csak egyszer szerepel a képen! Egy perced van a feladatra. Hajrá! 

Melyik az a tárgy, ami csak egyszer szerepel a képen?

Melyik az a tárgy, ami csak egyszer szerepel a képen?

 

 

 

 

 

 

 

Ha végeztél, mutatjuk a megoldást! A középtájt szereplő pizza rajz az, ami csak egyszer szerepelt a képen.

Annak a felső, pirossal bekarikázott pizzának nem volt csak párja.

Annak a felső, pirossal bekarikázott pizzának nem volt csak párja

Forrás: gmblog