Ezek a karácsonyi trendek hódítanak idén a sztárok dekoratőre szerint

2023. december 14.
Adele Gregson évek óta hírességek otthonait és luxusesemények helyszíneit hangolja az ünnepre – most elárulja, milyen trendek szerint érdemes dekorálnunk idén karácsonykor.

Ahogyan mindenhol, természetesen a karácsonyi dekorációk terén is vannak újabb és újabb trendek, amik irányt szabnak az ünnepi esztétikának. Ezeket nyugodtan lehet figyelmen kívül hagyni és saját ízlésünk és lelkiállapotunk szerint dekorálni, ha azonban érdekelnek az aktualitások, mindenképpen jó ötlet lehet a profiktól ellesni néhány tippet.

Adele Gregson, a The Christmas Company vezetője már 12 éve öltözteti ünnepi pompába sztárok otthonait és különböző impozáns események helyszíneit. Ő készítette a londoni The Ritz ünnepi dekorációját, de Cristiano Ronaldo villájába is ő hozza el a karácsonyi hangulatot. Bár a szolgáltatásaiért mélyen zsebbe kell nyúlni, szerencsére azért elárul néhány titkot az idei karácsonyi dekorációs trendekről!

Színpompa

Gregson szerint idén gyakran látunk majd rendhagyóbb színeket és színpárosításokat az ünnepi dekorációs trendekben: továbbra is menő a fekete-fehér dekor, de a fekete-arany, illetve a sötétkék-arany kombinációk is nagyot mennek majd. Persze nyugodtan lehetünk merészebbek is a színekkel, és bevállalhatunk pink vagy egészen színes díszeket is.

Amit semmiképpen ne csinálj

A szakember szerint ha igazán pompás ünnepi hangulatra vágyunk, sajnos le kell mondanunk a színes girlandokról és a többszínű karácsonyi fényekről, ezektől ugyanis olcsó hatású lesz a dekoráció. Gregson hozzáteszi, lehet persze színes a dekorációnk, de akkor is legyen egy jól kitalált palettánk, amihez következetesen tartjuk magunkat. További hasznos tipp lehet, hogy felejtsük el a karácsonyfa textilekkel és dekor szalagokkal való díszítését – legalábbis ha tartani akarjuk magunkat a modern trendekhez!

Ki mondta, hogy le kell szednünk a díszeket a karácsonyfáról Vízkeresztkor?

Fények, fények, fények

A karácsonyi fényekkel teremthetjük meg a legerősebben az ünnepi atmoszférát, nem mindegy azonban, hogy hogyan helyezzük fel az égősorokat az otthonunkban vagy. a fánkon. Gregson szerint ha biztosra akarunk menni, csináljuk meg a „hunyorítós tesztet”, vagyis húzzuk össze a szemünket, míg a részletek elmosódnak és csak a fénypontok látszanak – így meg tudjuk figyelni, hogy egyenletesen oszlanak-e el a fények. A szakértő szerint egyébként égősorokból érdemes a jobb minőséget választani, és a karácsonyfánál különösen figyeljünk rá, hogy teremtsünk mélységet a fényekkel: vagyis helyezzük az égőt az ágak belső és külső részeire is.

Forrás: Popsugar Fotó: Getty Images