Neked is jót tenne, ha már most feldíszítenéd a karácsonyfát! Eláruljuk miért

2022. december 07.
A korai karácsonyi dekorációnak meglepő hatásai vannak.

Vannak, akik ki nem állhatják, mások alig várják, hogy novemberben az utcák, üzletek szépen lassan karácsonyi díszbe öltözzenek. Az igazán fanatikusak persze a saját otthonukat is kicsinosítják már jóval karácsony előtt, miközben a fanyalgók fel nem foghatják, hogy miért is van erre szükség… A karácsony és a vele járó korai dekoráció igencsak megosztja az embereket. És hogy vajon melyik tábornak van igaza? A szakértők arra jutottak, hogy a „túl korai” karácsonyi dekoráció igenis hasznos lehet, ugyanis boldogabbá tudja tenni az embereket.

karacsonyi-dekoracio

„Ebben a stresszes, rohanó világban az emberek szeretnek olyan dolgokhoz kapcsolódni, amelyek boldoggá teszik őket, a karácsonyi dekoráció pedig pont ilyen, hiszen rengeteg embernél örömteli gyermekkori emlékeket hoz vissza. A díszek korai kihelyezése pedig meghosszabbítja ezt a boldog, lelkesedéssel teli időszakot” – mondja Steve McKeown pszichológus. A szakértő szerint a karácsonyi dekoráció abban is segít, hogy közelebb kerülhessünk a gyermeki énünkhöz, de azokra is jó hatással lehet, akik elvesztettek egy hozzájuk közel álló személyt. A dekorálás során ugyanis előjöhetnek olyan kedves közös emlékek is, amik aztán megmelengetik a szívünket.

Plusz pozitívum, hogy a karácsonyi díszítés még a barátkozásban is segíthet. Egy adventi kopogtató vagy egy égősor az ablakban ugyanis azt üzenheti szomszédjainknak, hogy barátságos, könnyen kapcsolatot teremtő emberek vagyunk.

Forrás: People Fotó: Getty Images

Olvass tovább!