Ezek 2022 karácsonyának legnépszerűbb trendjei az Etsy szerint

2022. december 04.
Vannak a karácsonyonak akkora rajongói, akiknél már halottak napja után indul a karácsonyi szezon, és nem csak Mariah Carey tartozik ide. Ha ennyire nem szeretünk előre szaladni, lassan azért mi is belemelegszünk a karácsonyi dekoráció tervezgetésébe, aminél nagy segítség elhet az Etsy 2022-es karácsonyi trendriportja, amiben összeszedték, mik lesznek az idei ünnep legnépszerűbb dekorációs irányvonalai.
  • A 2022-es karácsonyi trendeket az Etsy elemzése szerint a természet, a nosztalgia és a giccs határozza meg.
  • Egyszerű, de hatásos módszer, amitől jobb kedvünk lesz karácsonykor is: színek, sok-sok szín.
  • A polcokat idén karácsonykor régimódi sütisdobozok, mintás bögrék és retró konyharuhák díszítik.

A szárnyaló infláció, egyre drágább megélhetés és a munkahelyi stressz ellenére bizakodva néznek a legtöbben az idei karácsonyra, már csak azért is, hogy legalább addig is, míg a dekorációt tervezgetjük, elfeledkezzünk a hétköznapok gondjairól. Az is igaz ugyanakkor, és ezt támasztja alá az Etsy felmérése is, igyekszünk a lehető legkisebb költségvetéssel megúszni a dekorálást, így inkább olyan dolgok népszerűek 2022-ben a karácsonyi díszítésnél, melyektől jó kedvünk lesz, erősítik a kötelékeinket és kapcsolatainkat, viszont a pénztárcánkat nem terhelik olyan súlyosan.

„Az emberek az idei ünnepi szezonban mindennél előbbre helyezik az emberi kapcsolataikat, azokat a közösségeket és kötődéseket táplálják, melyek a legfontosabbak számukra” – mondta az Etsy trendszakértője, Dayna Isom Johnson. „Sok minden megváltozott az elmúlt években, ez nyomott hagyott a kapcsolatainkon is, talán megértettük, mi az, ami igazán számít, amit tényleg ünnepelnünk kell.” Nem is akárhogy, ahogy a trendriportból kiderült, ezek lesznek 2022 karácsonyának legnépszerűbb lakberendezési trendjei.

Boldog és ragyogó karácsony

A színek jobb kedvre derítenek karácsonykor is

A színek jobb kedvre derítenek karácsonykor is

Egyszerű, de hatásos módszer, amitől jobb kedvünk lesz karácsonykor is: színek, sok-sok szín. „346 százalékkal többen keresnek idén diszkógömb dekorációt, 86 százalékkal nőtt meg az élénk színű festmények és képzőművészeti alkotások iránti érdeklődés, 24 százalékkal többen akarnak színes koszorúkat venni, mint az elmúlt években” – foglalta össze Johnson, mire vágynak az emberek. 

„A játékos és jókedvre hangoló látványvilág egyfajta új kezdet érzetét erősíti, emlékeztet arra, hogy azt ünnepeljük, ami boldoggá tesz minket és ezt az örömet próbáljuk magunkkal vinni az újévbe is.”

Elvarázsolt erdő

Népszerűek idén a fák lombjai által inspirált dekorációk és a mély, smaragdzöld szín

Népszerűek idén a fák lombjai által inspirált dekorációk és a mély, smaragdzöld szín

Már két éve igyekszünk minél több természetet otthonunk belső tereibe is beépíteni, így nem meglepő, hogy karácsonykor is ez az egyik legerősebb trend: az emberek kapcsolódni akarnak a természethez. Emiatt népszerűek idén a fák lombjai által inspirált dekorációk és a mély, smaragdzöld és éjkék árnyalatok. „Az Etsy-n 118 százalékkal többször keresnek a természet által inspirált lakásdekorációra, és 37 százalékkal növekedett az elvarázsolt erdőket idéző dekor, és 18 százalékkal többen keresnek a holdasszövő lepkére.”

New Age rituálék

Az emberek idén valószínűleg nem rénszarvasokkal, szánkóval és diótörővel díszítik a karácsonyfát, hanem tarotkártyákkal és asztrológiával kapcsolatos szimbólumokkal. Az Etsy felmérése szerint a manifesztáció egyre népszerűbbé válását bizonyítja az is, hogy több mint háromszorosára nőtt a keresések száma az aura művészetre és kétszeresére a pozitív megerősítést támogató tárgyakra. 

„Egy ilyen őrült és feszültségekkel teli néhány év után az emberek gyógyulni akarnak, kapcsolódni önmaguk mélyebb rétegeivel és az univerzummal” – mondta Johnson.

Gyöngyökkel dekorálunk karácsonykor

Igazi klasszikus, szezontól függetlenül. Az Etsy trendriportja szerint 44 százalékkal többen keresnek a gyönggyel díszített cipőkre, táskákra, míg a gyöngy fülbevaló 31 százalékkal népszerűbb. A gyöngyök azonban nem csak az öltözködésben tűnnek fel 2022 karácsonyán, hanem a dekorációban is. 

Giccs minden mennyiségben

A karácsonyi giccs 2022-ben nagyon népszerű a lakásdekorban

A karácsonyi giccs 2022-ben nagyon népszerű a lakásdekorban

Nem a karácsonyi pulcsi az egyetlen giccses darab az ünnepi dekorációban. Az eklektikus esztétikum idén meghódította a lakberendezést, a polcokat idén karácsonykor régimódi sütisdobozok, mintás bögrék és retró konyharuhák díszítik.

„Az emberek imádják a nosztalgiát, különösen a retró konyhai kiegészítők népszerűek” – mondta Johnson. „85 százalékkal nőtt a régi keverőtálak, 26 százalékkal a retró dekoráció és 14 százalékkal a régi porcelánok iránti érdeklődés.”

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Getty Images

Olvass tovább!