Megőrül a Reddit a labirintus-fejtörőtől: te tudod a választ?

2023. december 19.
A Reddit-felhasználók szerint az alábbi fejtörő az egyik legnehezebb feladvány a világon: épp ezért kivételes intelligencia kell a megfejtéséhez.
  • A Redditezők az egyik legnehezebb fejtörőnek tartják az alábbi feladványt – az emberek nagy része nem is jön rá a helyes válaszra.
  • Ahhoz, hogy rájöjjünk a megoldásra, a logikánkat kell bevetnünk, de ez korántsem lesz könnyű feladat.
  • Ezúttal nem egy trükkös képet kell megfejtenünk, hanem egy történetből kell kihámoznunk a jó választ.

Nagyon sok matektanár használ az intelligenciánkat és a logikai képességeinket próbára tevő fejtörőket az oktatásban, hiszen ezekkel játékos módon, mégis nagyon hatékonyan lehet felmérni a diákok gondolkodását. Az ilyen „logisztoriknál” nem kapunk vizuális segédletet, csupán egy rövid, néhány soros „történet” alapján kell megtalálnunk a helyes választ. A feladatunk tehát, hogy értelmezzük a hallottakat, megpróbáljuk fejben végigjátszani bizonyos forgatókönyveket és az információk alapján levonni a következtetéseket. 

Az alábbi fejtörőnél három – nem túl vonzó – lehetőség közül kell választanunk egyet, amitől képzeletbeli túlélésünk függhet. Készítsd figyelmedet és agytekervényeidet, ugyanis a Reddit szerint az egyik legnehezebb feladványról van szó – épp ezért csak az emberek nagyon kis százaléka tudja megoldani.

Melyik ajtót választod?

Az egész Redditet lázban tartó fejtörő így hangzik: „Kikeveredtél végre egy labirintusból és három ajtó áll előtted. A baloldali ajtó mögött a kénköves pokol rejtőzik. A középső ajtó egy vérfagyasztó bérgyilkost rejt. A jobboldali ajtó mögött egy oroszlán van, aki hónapok óta nem evett. Melyik ajtón fogsz élve kijutni?”

Fontos, hogy jól gondold át a lehetőségeket és próbálj meg minden információt alaposan mérlegelni, mielőtt elkezdenél következtetni. Csak a tényekre támaszkodj, hiszen ezek önmagukban is elegendőek ahhoz, hogy megtaláld a helyes választ.

Nyugodtan gondold át a feladványt, olvasd el többször, adj magadnak elegendő időt! Ha készen állsz, hogy ellenőrizd a megoldásodat, vagy csak megnézd a helyes választ, görgess lejjebb!

.

.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bár elsőre egyik ajtó sem tűnik túl vonzónak, az egyiken valójában teljes biztonsággal kijuthatunk. Ehhez a jobboldali ajtót kell választanunk, hiszen az oroszlán, aki már hónapok óta nem evett, minden bizonnyal jó ideje halott.

Ha tetszett ez a cseles feladvány, próbáld ki ezt a fejtörőt is, ahol arra kell rájönnünk, hogy mi lehet a gond a látszólag teljesen szokványosnak tűnő zárra.

Forrás: Insider Fotó: Getty Images