Jól működik az agyad, ha megmondod, mi nem stimmel a képen

2023. december 16.
Nagyon érdekes hibakeresős fejtörővel szórakoztathatjuk magunkat és tehetjük próbára a megfigyelőképességünket. Mennyi idő alatt találjuk meg, mi a két hiba a képen?
  • Két dolog nem stimmel ezen a képen, és csak 10 másodpercünk van megtalálni rajta a hibát.
  • Igazi csemege a fejtörők és rejtvények rajongóinak a feladvány, ahol arra kell rájönnünk, mi lehet a hiba.
  • A feladat nem kifejezetten nehéz, ezért nincs is sok időnk arra, hogy megtaláljuk a megoldást.

A rejtett képes feladványok, hibakeresős és nyomozós rejtvények nagyon szórakoztatóak és segítenek a hétköznapok rohanásában oldani a feszültséget. Sőt, a kreativitást és produktivitást is növeli, ha megszakítjuk a munkát néha egy-egy fejtörő kedvéért.

Ezúttal az a feladat, hogy megtaláljuk, mi a két hiba a lenti képen. Egy párt látunk, amint egy lakatlan szigeten álldogálnak és segítséget várnak. Előttük homok, körülöttük a természet. Minden teljesen normálisnak tűnik – de ez csak a látszat. Két dolog nagyon nem stimmel ezzel képpel. Mivel a fejtörő nem kifejezetten nehéz, ezért az idő sem sok, ami alatt meg kell találnunk a megoldást.

Elég 10 másodperc, hogy megtaláljuk, mi az a két dolog, ami nem stimmel a képen?

Jól működik az agyad, ha megmondod, mi nem stimmel a képen

Jól működik az agyad, ha megmondod, mi nem stimmel a képen

Amikor problémákat oldunk meg, ahogy egy fejtörőnél, rejtvénynél is, az agyunk kreatív és elemző része dolgozik. Ez olyan, mint egy izom, muszáj edzésben tartanunk ahhoz, hogy megfelelően gondolkodhassunk, koncentrálhassunk és legyenek új ötleteink. 

Ezért hasznos például ez a hibakereső fejtörő, ahol arra kell rájönnünk, mi a hiba a képen. A feladat inkább szórakoztató, semmint nehéz. Így nincs is sok időnk arra, hogy megtaláljuk a megoldást. Ám a 10 másodperc nem feltétlenül elég még a legélesebb szemű próbálkozóknak sem.

Hogyan találjuk meg, mi a két hiba a képen?

Ahhoz, hogy megtaláljuk, mi a hiba ezen a képen, nézzük meg közelről. Ezután várjunk egy másodpercet, és hagyjuk, hogy magától beugorjon, mi az, ami az agyunk szerint nem helyes úgy, ahogy elsőre látszik. 

Lehet, hogy nem tűnik rögtön szembe, ám pár pillanat elég lehet ahhoz, hogy észrevegyük, milyen hibákat rejtettek el a képen a feladvány készítői. Ha mégsem, akkor néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást is. Addig gyakoroljunk hasonló hibakereső feladványokkal. Találjuk meg, mi nem stimmel azzal a képpel, amin egy nő kertészkedik. Vagy próbáljunk meg rájönni, mi nincs a helyén a konyhai jelenetben.

Megfejtés: van egy rózsaszín kókuszdió a fán, és TV antennák állnak ki a homokból.

Jól működik az agyad, ha megmondod, mi nem stimmel a képen

Sikerült?

Forrás: Brightside