Csak átlagon felüli észjárással lehet kiszúrni, hogy mi a hiba a képen

2023. december 15.
Ebben a trükkös fejtörőben azt kell kitalálnunk, hogy mi lehet a hiba a látszólag tökéletes romantikus vacsorán. De figyelem, átlagon felüli észjárás kell hozzá!
  • Valami nem stimmel ezen a képen, ahol egy romantikus vacsorán ülő párt láthatunk.
  • Igazi csemege a fejtörők és rejtvények rajongóinak a feladvány, ahol arra kell rájönnünk, mi lehet a hiba.
  • Tedd próbára magad, és nézd meg, az átlagon felüli észjárásúak közé tartozol-e!

Ünnepeld a pénteket egy ravasz fejtörővel: ezek a frappáns netes feladványok nemcsak jól „megmozgatják” az agyadat, de nagyon jó kikapcsolódást, szellemi pihenést is kínálhatnak egy fárasztó munkanap után – vagy közben. Az alábbi feladvány megoldásához leginkább a figyelmünket kell bevetnünk, szóval mindenképpen sasszemre és gyors észjárásra lesz szükségünk hozzá, hogy megtaláljuk a helyes megfejtést. Figyeld meg alaposan a részleteseket és gondold át: hol lehet a gond? Vigyázat, ahhoz, hogy 15 másodpercen belül megtaláljuk, mi az, ami nem stimmel ezen a fejtörőn, átlagon felüli észjárással kell rendelkeznünk. Tedd próbára magad te is!

Mi a gond a romantikus vacsorán?

Az alábbi képen egy romantikus vacsorán részt vevő fiatal párt látunk. Szerelmes tekintettel néznek egymásra, finom ételeket esznek, gyertyák világítják meg az asztalt. Van azonban egy részlet, ami hibás, legalábbis olyasmi, nem igazán történhet meg a valóságban. Te kitalálod, mi az?

Ha szeretnéd megtudni, hogy a magas intelligenciával rendelkező személyek közé tartozol-e, akkor azt javasoljuk, a fejtörő megoldásához indíts el egy stopperórát is –  ha 15 másodpercen belül kiszúród a hibát, valószínűleg átlagon felüli lehet az észjárásod.

Mutatjuk is a képet:

Jól működik az agyad, ha rájössz, mi nem stimmel ezzel a képpel

Jól működik az agyad, ha rájössz, mi nem stimmel ezzel a képpel

Szeretnéd ellenőrizni a válaszodat, vagy csak megnéznéd, mi a helyes megoldás? Görgess lejjebb!

.

.

.

 

 

 

 

 

Itt rejtőzik a hibás részlet

Megfejtetted a rafinált fejtörőt? Mielőtt elárulnánk a megoldást, annyit segítünk, hogy az asztalon érdemes keresgélni, de nem kifejezetten az ételek körül. A hiba ugyanis az, hogy a férfi két villával próbálja felvágni a steakét – ami nyilvánvalóan lehetetlen. Ha szeretnéd kipróbálni magad más, még bonyolultabb feladványokban is, akkor nézd meg ezt a fejtörőt, ahol azt kell összeszámolnod, hány háromszöget látsz a képen.

Jól működik az agyad, ha rájössz, mi nem stimmel ezzel a képpel

A férfi kezében kés helyett két villa van

Forrás: BrightSide