Igazi detektívnek kell lenned, hogy megállapítsd, melyik nő hazudik

2023. december 09.
Az intelligenciánkat és megfigyelőképességünket tehetjük próbára ezzel a trükkös fejtörővel. Kiderítjük 10 másodperc alatt, hogy melyik nő az imposztor?
  • Ismét egy nyomozós feladvány borzolja az internetezők kedélyeit.
  • A feladatunk az, hogy rájöjjünk, melyik nő az imposztor – egyikőjük ugyanis valójában egy űrlény.
  • A legjobb nyomozóknak elég 10 másodperc, hogy megmondják a megoldást.

A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj. Ezúttal az a feladat, hogy kinyomozzuk, az esküvőn látható három nő közül ki az, aki valójában egy űrlény. Vajon hármójuk közül ki az imposztor? 

Igazi detektívnek kell lenned, hogy megállapítsd, melyik menyasszony hazudik

Igazi detektívnek kell lenned, hogy megállapítsd, melyik menyasszony hazudik

Hogyan deríthetjük ki, melyikőjük az űrlény?

Ami közös mindhárom nőben, hogy az első látásra mindannyian teljesen normálisnak tűnnek. Éppen egy esküvő szemtanúi vagyunk, mindhármójuknak szép ruhája van, és megtalálható rajtuk minden olyan részlet, amit egy nőtől elvárnánk. Egyikük éppen férjhez megy, a másik kettő pedig koszorúslányként figyeli a szertartást. De vajon melyikük lehet az imposztor?

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, melyik nő próbál mindenkit átverni. Ám ha jobban megnézzük, felfedezhetünk egy apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, melyik nő  a kakukktojás. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a három nő testrészeit érdemes tüzetesebben megvizsgálnunk ahhoz, hogy ebben a nyomozós fejtörőben rájöjjünk, melyikük az imposztor. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, melyikük nem is valódi hercegnő. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Ha végképp nem sikerült megoldani a feladványt, most leleplezzük: a menyasszony az űrlény, neki ugyanis három keze van.

Igazi detektívnek kell lenned, hogy megállapítsd, melyik menyasszony hazudik

Sikerült?

Forrás: Brightside