Nyomozós fejtörő: zseni vagy, ha megmondod, ki terhes a képen

2024. január 02.
Az alábbi képen mindössze három pár lábat látunk – ennyi alapján kell eldöntenünk, hogy melyik karakter lehet várandós. A megoldáshoz alaposan meg kell majd mozgatnunk agytekervényeinket!
  • Egy újabb nyomozós fejtörőt mutatunk, ahol nemcsak figyelmünkre, de logikánkra is szükség lesz a megoldáshoz.
  • A képen mindössze három pár láb látható, a mi feladatunk pedig az lesz, hogy eldöntsünk, melyik karakter lehet terhes.
  • Előnyben lehetnek, akik képben vannak a terhesség jellemzőivel, de józan ésszel is kitalálható a megfejtés.

Az alábbi fejtörő első ránézésére lehetetlen kihívásnak tűnhet: mindössze három pár láb alapján kell kitalálnunk, hogy melyik figura lehet várandós a képen. A terhesség legegyértelműbb jele persze a nagy pocak, vannak azonban más, az állapotból fakadó „árulkodó jelek”, amik alapján jó eséllyel megállapítható, ha valaki babát vár. Ahhoz, hogy ezt a nyomozós fejtörőt megoldjuk, érdemes sorra vennünk mindent, amit a terhességről tudunk, de ne aggódj: a józan ész is elég hozzá, hogy megfejtsük a képet.

Annyit azért elárulunk, kivételes intelligencia kell hozzá, hogy megoldjuk a ravasz fejtörőt: a figyelmünket és a logikánkat is be kell vetnünk a helyes válasz megtalálásához.

Melyik alak lehet terhes?

Nézd meg alaposan a három alakot – pontosabban a három alakhoz tartozó lábakat. Van, aki magas sarkút, van, aki balettcipőt és olyan is, aki tornacipőt visel, és a lábtartásuk alapján más-más pózokban állnak. Azonban csak az egyik alak vár kisbabát: figyelj meg alaposan minden részletet és találd ki, ki lehet az!

Készen állsz? Akkor mutatjuk is az agyafúrt fejtörőt!

Ha szeretnéd ellenőrizni a megoldásodat, vagy csak szeretnéd megnézni, hogy melyik a helyes válasz, görgess lejjebb!

.

.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az árulkodó jel…

Terhesség alatt természetesen sokféle cipőt viselhetünk, de azért valószínű, hogy a legtöbb várandós nő a kényelmesebb darabok mellett teszi le a voksát. Ez máris kizárja tehát az első képet. A kérdés tehát, hogy a balettcipős vagy a tornacipős alak néz anyai örömök elé? A helyes válasz a harmadik, vagyis a tornacipős figura: aki már volt terhes, biztosan emlékszik rá, hogy eljön az a pont, amikor a nagy pocaktól nem tudjuk bekötni a cipőfűzőnket – épp ezért nincs bekötve a harmadik figura tornacipője sem.

Ha tetszett ez a feladvány, és szeretnél kipróbálni hasonlókat, nézd meg ezt a fejtörőt, ahol csupán kezek alapján kell eldöntened, hogy ki lehet a legtehetősebb!

Forrás: BrightSide