Mit látsz meg először a képen? Elárulja, min buknak el a párkapcsolataid

2024. január 04.
Ha úgy érzed, nincs szerencséd a szerelemben, próbáld ki ezt a népszerű személyiségtesztet, így kiderülhet, ha saját belső gátjaid akadályozzák a boldogságodat.
  • Az, hogy miként értelmezünk bizonyos képeket, sokat elárulhat a személyiségünk és a tudatalattink működéséről.
  • Ne időzz sokáig a képen, próbáld engedni, hogy a tekinteted ösztönösen ráleljen a formákra – és nézd meg, mit jelent.
  • Az alábbi kép segíthet felfedni, hogy mi az a rejtett tulajdonságunk, ami párkapcsolataink kudarcához vezethet.

Nem véletlenül szaporodtak meg a neten a különböző – képes vagy szöveges – személyiségtesztek, hiszen a modern ember jóval tudatosabban él, és így egyre nagyobb az igényünk az önismeretre is. A pszichológia átszivárgott a populáris kultúrába, a mentális egészség körüli tabuk lebomlani látszanak, és a hétköznapokban is többet foglalkozunk önmagunk megismerésével és személyiségünk fejlesztésével. Fontos persze leszögezni, hogy az ilyen online személyiségtesztek nem számítanak valódi diagnosztikai eszköznek, ettől függetlenül érdekes kiindulási pontot adhatnak személyiségünk működésének feltárásához.

Az alábbi személyiségteszt különösen azoknak lehet hasznos, akik régóta szenvednek a kudarcos párkapcsolatoktól… Ha szeretnéd megtudni, hogy milyen rejtett belső gát tart vissza a boldogságodtól, nézd meg a lenti képet, engedd ösztönösen kalandozni a tekinteted és nézd meg, mit jelent a szimbólum, amit befogott a tekinteted!

Mutatjuk is a szimbólumokkal teli személyiségtesztet: te csak engedd, hogy a szemeid szinte maguktól fogják be a látványt és kiemeljék azt, ami a leginkább megragad téged. Ha megvan, görgess lejjebb és olvasd el az egyes részletek jelentését.

Ha a kötözött embert láttad meg először:

A két fa között vergődő kötözött embert választottad? Ez a szimbólum azt jelentheti, hogy a személyiségedben folyamatos belső konfliktus dúl. Elképzelhető, hogy legbelül nem vagy kibékülve bizonyos tulajdonságaiddal, vagy belső ellentmondások feszítenek. Ne felejtsd el, hogy csak akkor tudsz boldog lenni egy párkapcsolatban, ha előbb kibékülsz önmagaddal!

Ha elsőként a koponya szúrt szemet:

Először az egyes elemekből kirajzolódó koponyát láttad meg? Ez azt jelentheti, hogy túl sokat aggódsz és szorongsz, és ez az állandó stressz-állapot bizony a párkapcsolataidra is rányomja a bélyegét. Bár az életnek sajnos természetes része az aggodalom, ne hagyd, hogy ezek az érzések átvegyék az uralmat az életed felett, hiszen így a párkapcsolatodban sem tudsz majd igazán jelen lenni.

Ha a csónakon akadt meg először a tekinteted:

Amennyiben elsőként a kép felső részében lebegő csónak tűnt fel elsőként, könnyen előfordulhat, hogy a kapcsolataid azért futnak zátonyra, mert túl magas elvárásokat támasztasz mások felé. Persze lehetnek igényeink és elképzeléseink az áhított partnerről, de gondold át: nem lehet, hogy mesebeli ideálokat dédelgetsz? Egy jól működő párkapcsolat rengeteg munkát igényel, melynek része az is, hogy elfogadunk bizonyos dolgokat a másikban – próbálj meg kicsit nyitottabb lenni erre.

Forrás: YourTango