Csak a legokosabb emberek veszik észre a szomorú bohócot ebben a fejtörőben

2024. február 27.
Ma egy újabb fejtörőt hoztunk neked. Próbáld megtalálni a szomorú bohóc hangulatjelet a képen 4 másodperc alatt, és írd meg kommentben, hogy sikerült-e!

A részletekre leginkább odafigyelő emberek képesek csak négy másodperc alatt észrevenni a szomorú arcot a sok vidám bohóc között. Te is közéjük tartozol?

Vigyázz, a fejtörő rendkívül csalóka, ugyanis agyunk hajlamos arra, hogy kitöltse azokat az információs hézagokat, amelyeket a szemünk nem vesz észre. Az optikai illúzión alapuló feladványokat az észlelés megtévesztésére tervezték, és éppen ezért szuperül lehet velük tesztelni a megfigyelőképességünket.

Az idegtudósok szerint az ehhez hasonló fejtörők gyakorlásával fejleszthetjük problémamegoldó képességünket és az „out of the box” gondolkodást.

Teszteld az agyad te is, találd meg a szomorú bohóc hangulatjelet 4 másodperc alatt! Indítsd az órád, kezdődik a visszaszámlálás.

Gondosan ellenőrizd a képet. Észreveszed a kakukktojást? A megfejtést a kép jobb oldalán kell keresned.

Lejárt az időd, hagyd abba a keresést. Megtaláltad a megoldást? Akkor gratulálunk! Amennyiben nem sikerült megfejtened a feladványt, mutatjuk, hol kell keresned a szomorú arcot:

Forrás: JagranJosh