Az egész net megőrül minden idők legnehezebb fejtörőjétől

2024. február 13.
Az egyik legnehezebb fejtörőként emlegetik a neten ezt a hópelyhes feladványt, ahol szemkápráztatóan bonyolult formák között kell megtalálnunk az apró különbséget.
  • Az egész netet lázban tartja a rafinált fejtörő, ahol hópelyhek között kell felfedeznünk a különbséget.
  • A bonyolult formák miatt ez a fejtörő a legnehezebb feladványok közé tartozik.
  • Ha szeretnéd emelni a tétet, indítsd az órát, és próbáld meg alig 15 másodperc alatt teljesíteni a kihívást!

Azt mondják, nincsen két egyforma hópehely, ezen a trükkös fejtörőn azonban egészen más a helyzet: itt minden hópehely pontosan ugyanúgy néz ki, kivéve egyetlenegyet, amelyik kakukktojásként bújik meg az azonos formák között. Ez az agyafúrt feladvány tehát leginkább a figyelmünket teszi próbára, azt azonban rendesen, hiszen eleve bonyolult formákkal kell dolgoznunk. A sokfelé ágazó, apró részletekkel díszített hópihék befogadása eleve nem könnyű feladat a szemnek, az pedig extrán megnehezíti a dolgot, hogy ezen a fejtörőn csupán egyetlen különböző darabot kellene észrevennünk. 

Az ilyen „keresős” típusú feladványoknál az első lépés a figyelmünk tudatos kontrollálása, hiszen ha nem tudnánk, hogy mit keresünk, valószínűleg simán elsiklanánk az elrejtett részlet felett. A feladat tudatosítása után érdemes lehet valamilyen rendszer szerint, szisztematikusan pásztázni a fejtörőt: haladhatunk például vízszintes vagy függőleges sávokban, hogy minél gyorsabb idő alatt bejárja tekintetünk a képet. Ha extrán magabiztosnak érezzük magunkat, még akár nehezíthetünk is a feladaton: állítsuk be az időzítőt és próbáljuk alig 15 perc alatt megoldani a fejtörőt – de előre szólunk, ez mindössze a netezők 2 százalékának szokott sikerülni.

Készen állsz a kihívásra?

Melyik hópehely különbözik a többitől?

Mutatjuk tehát a ravasz fejtörőt, ami rögtön bebizonyítja, hogy joggal tartják az egyik legnehezebb online feladványnak. Próbálj meg ne „elveszni” a bonyolult formák között, őrizd meg fókuszáltságodat és igyekezz gyorsan, de alaposan dolgozni. Ha sikerül időben megtalálnod a kakukktojást, a sikerélményen túl jutalmad lehet a tudat, hogy elméd rendkívül éles és kognitív képességeid is kiválóak!

Indulhat a keresés:

Az egyik legnehezebb fejtörőnek tartják a hópelyhes feladványt.

Ha szeretnéd ellenőrizni a megoldásodat, vagy csak megnéznéd, mi volt a jó válasz, görgess lejjebb!

.

.

.

 

 

 

 

 

 

 

A ravasz fejtörő megoldása – kakukktojás hópehely

Sikerült kiszúrnod az eltérő hópelyhet? A feladat tényleg nem volt könnyű, de a kellő alapossággal észre lehetett venni a képmező bal alsó sarkában megbújó, eltérő hópihét. Bár természetesen ez a hópehely is nagyon hasonlít a többire, ha alaposan megnézzük, észrevehetjük a kis különbséget.

Az egyik legnehezebb fejtörőnek tartják a hópelyhes feladványt.

Tetszett ez a feladvány? Ha szeretnéd kipróbálni magad más, hasonló kihívásokban, nézd meg ezt a nyomozós fejtörőt, ahol azt kell kitalálnod, melyik személy lehet kutyatartó!

Forrás: BrightSide