Műveltségi kvíz: eljutnál az ötödik kérdésig egy vetélkedőn?

2024. április 05.
A legújabb műveltségi kvízünkből kiderül, vajon mekkora összegig jutnánk el egy műveltségi vetélkedőn. Elvinnénk a fődíjat? Vagy ki kellene szállnunk már a legelején? Töltsük ki a kvízt és kiderül!
Műveltségi kvíz 7
  • Mindig izgalmas, vajon tudunk-e válaszolni egy műveltségi vetélkedő legmagasabb díjjal járó kérdéseire is.
  • A műveltségi kvíz kérdései akár egy tévés vetélkedőben is szerepelhetnének.
  • Hány jó válaszunk lesz a műveltségi kvízben?

Amikor tévés vetélkedőt nézünk, mindig próbálunk rájönni a jó válaszra, lehetőleg még hamarabb, mint a játékosok. De vajon egy műveltségi kvízben is helytállunk? Hány jó válaszunk lesz? És ez mire lenne elég egy vetélkedőn?

Nyertesek a műveltségi kvízműsorok történelméből

Izgalmas rekordok születtek az évtizedek alatt televíziós műveltségi vetélkedőkön, nem egy bekerült a Guinness-rekordok közé is ezek közül.

1. Akik a leghosszabb ideig játszottak a fődíjért

Egy spanyol televíziós műveltségi vetélkedő (a Boom) játékosai rekordot döntöttek azzal, hogy több mint két és fél évig játszottak, hogy megnyerjék a fődíjat. A négyfős csapat két tanárból, egy mérnökből és egy újságíróból állt. 2017-ben kezdték, végül az 505. szereplésük alkalmával vitték el végül a 4,1 millió eurós fődíjat, ami hozzáadódott a korábban adásról adásra gyűjtött 2,5 millió euróhoz.

2. Hét év kellett, mire valaki minden kérdésre tudott válaszolni

Magyarország egyik legnépszerűbb tévés műveltségi vetélkedője kétségkívül a Legyen Ön is milliomos! volt. Valóban széles körű tudásra és tájékozottságra volt szükség a kvízműsorban való jó szerepléshez. Ezt az is mutatja, hogy hét évvel a műsor indulása után történt csak meg először, hogy valaki a legutolsó kérdésre is helyesen válaszolt. Cserey Gábor köztisztviselő volt az, aki történelmet írt azzal, hogy meg tudta mondani, mikor lett a magyar országgyűlés intézményes székhelye Pozsony.

3. Az első nyertes, aki lazán kezelte a helyzetet

A Legyen Ön is milliomos! első amerikai évadának nyertese, John Carpenter meglepő és lenyűgöző lazasággal kezelte, hogy ő viheti először haza a fődíjat a műsor történetében. Arra a kérdésre kellett válaszolnia, hogy a négy amerikai elnök – Nixon, Johnson, Carter és Ford – közül ki szerepelt a Laugh-In című tévésorozatban. A játékos csak azért használta el a telefonos segítségét, hogy felhívja apját és elmondja neki, épp most nyer egymillió dollárt. 

Töltsük ki a műveltségi kvízt!

Most töltsük ki mi is a műveltségi kvízt, és tudjuk meg, vajon meddig jutnánk egy műveltségi vetélkedőn. Tíz kérdést kapunk a kvízben, mindegyiknél három válaszlehetőség közül kell megjelölnünk azt, amelyik szerintünk a helyes. Hány jó válaszunk lesz a műveltségi kvízben?

Meddig jutnál egy műveltségi vetélkedőben?

Műveletségi kvíz

Újabb izgalmas kérdésekkel tegyük próbára a műveltségünket. Vajon hány helyes válaszunk lesz a kvízben? Mennyit vinnénk haza egy műveltségi vetélkedőben?

Fotó: Unsplash